0
Evroliga

Freddie Gillespie Regular season round 19 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Partizan in Belgrade, Serbia on Jan. 4, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DA LI ĆEMO PONOVO GLEDATI RUSE U EVROLIGI? Prvi čovek CSK ima odgovor na to pitanje

Objavljeno: 02.03.24 u 17:15

„U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi“

Klubovi iz Rusije, među kojima su CSKA, Zenit i Uniks, izbačeni su iz Evrolige tokom sezone 2021/2022 zbog rata u Ukrajini, a od tada Evroliga je doživela velike promene. Po prvi put smo u ovom elitnom takmičenju mogli da vidimo dva srpska kluba.

Sada je predsednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin rekao da je učešće ruskih timova u Evroligi trenutno u domenu „naučne fantastike“, kao i da je to „čista fantazija“.

„U ovom trenutku, učešće ruskih timova u Evroligi je u domenu naučne fantastike. To je čista fantazija. Tek po završetku rata se mogu steći uslovi da se razgovara na tu temu. Sve moje kolege u Evroligi su tužne zbog toga što ruski klubovi ne igraju Evroligu. Mi ćemo nastaviti da održavamo kontakt sa Evroligom kao deoničari te organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi“ – istakao je Vatutin za TV Meč.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter