0
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen/X

SRPSKA ODBOJKAŠICA BILA META ORUŽANOG NAPADA: „Baš ogromni noževi, ne znam ni kako su im stali ispod majice“

Objavljeno: 01.03.24 u 09:52

„Mi smo vrištale, četiri pištolja i to ona sa prigušivačima su nam bila oko glava“

Srpska odbojkašica Aleksandra Uzelac proživela je pravuo dramu u Rio de Žaneiru, gde nastupa za Fluminense, kada su je na brazilskim ulicama napali nožem i pištoljem.

U razgovoru za „Mocartsport“, Aleksandra je otkrila to traumatično iskustvo koje je imala.

Vraćala sam se sa drugaricom sa večere, vozile smo bicikl po stazi koja je predviđena za to. Pored je trotoar za pešake, onda deo gde je zasađeno drveće – okolo je korenje i kamenje, pa onda put kojim idu automobili – koji je niži, nije u istoj ravni. U suštini nemoguće je sa staze da izađeš bicklom na put… Ja sam išla prva, ona iza mene. Kako sam se zaletela – dvojica su naletela na mene. Podigli su majice i izvadili noževe. Ma to su bukvalno bile mačete – baš ogromni noževi. Ne znam ni kako su im stali ispod majice. Krenula sam da vrištim i nisam znala šta ću. Skrenula sam na taj put… Mogu da kažem da me sam bog spasao jer nisam čak ni pala s bicikla, a izletela sam na put gde su automobili, motori – prisetila se Aleksandra prvog incidenta.

Zatim je posle nekoliko dana bilo još dramatičnije.

Vraćala sam se iz kluba do stana, bila sam sa drugaricom na večeri. Pre toga smo gledale fudbalere Fluminensea, sve je bilo super. Zaustavile smo Uber, ušle u kola… Ja sam mom dečku Danilu napisala poruku da je sve u redu i da stižem kući za 30 sekundi, pošto živim 100 metara od kluba. Gledala sam u telefon, a drugarica me uhvatila za ruku i počela da viče: „Uzi, Uzi, Uzi…“. Ja pogledam, kad ono ispred nas stoje dva auta, iza takođe, pored dva motora. Izlaze muškarci sa fantomkama i pištoljima. Dvojica su stala ispred kola, a ostali su na svaka vrata pokucali sa pištoljem. Na portugalskom su vikali da im damo sve što imamo. Otvorili su vrata i uperili nam pištolje u glavu – rekla je za Mocartsport i nastavila:

Mi smo vrištale, četiri pištolja i to ona sa prigušivačima su nam bila oko glava. Ispretresali su nas, a jedan je krenuo i da uđe u kola, ali smo mi nekako uspele da iskočimo i krenemo da trčimo. Ništa nam nije bilo u glavi, samo da dođemo do kluba, jer smo znale da ćemo tamo biti bezbedne. Sve to je bilo u mojoj ulici… Kad smo stigle i spasile se, dali su nam vodu. Bile smo u šoku, počele smo da plačemo.

Istakla je bivša igračica Lajkovca da se „noćna mora“ nastavila i posle.

Došla sam sa drugaricom u moj stan, bila je tu kod mene, nisam spavala uopšte… I posle svega su mi krenuli napadi panike. Jedno veče je bilo baš strašno, uplašio se i moj Danilo, a ja se ne sećam ničega. Samo sam se probudila u sred noći i počela da vrištim, da vičem, mislila sam da me neko juri. Zvala sam mamu i rekla da hoće da me ubiju u stanu. Mislila sam da me neko zove: Uzelac, Uzelac… Trauma je velika. Baš taj vozač, koji inače nije iz Rija, nego je stranac, nam je ispričao da je viđao slične situacije i da se dešavalo i da ubiju ljude. Njima je to kao dobar dan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter