0
Košarka

from left Marko Jagodic-Kuridza Nikola Jokic Dusan Ristic Ognjen Dobric Vladimir Lucic Nikola Kalinic Vanja Marinkovic Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: ‘Orlovi’ skočili na FIBA rang listi!

Objavljeno: 01.03.24 u 15:30

Sjajno!

Nakon neuspeha na Eurobaksetu 2021. godine i otkazivanja glavnih igrača da učestvuju na Mundobasketu prošle godine, niko nije davao velike šanse četi Svetislava Pešića da mogu nešto konkretno da urade. Međutim, ‘Orlovi’ su pokazali srce i kako se igra za nacionalni tim i u Manili stigli do finala, gde su bili poraženi od Nemačke.

Nastavila je Srbija sa odličnim rezultatima, pa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobedili Gruziju Finsku i to im je donelo četvrto mesto na FIBA rang listi. Ispred našeg nacionalnog tima su SAD, Španija i Nemačka, selekcije koje nisu zamenile svoje pozicije.

Na leto slede Olimpijske igre gde je Srbija obezbedila direktno učešće, a ambicije su ogromne, a sigurno da ne manjka ni motivacije. Odličan rezultat na ovoj smotri u Parizu bi doneo još bolji plasman za ‘Orlove’. 

Letonija je takođe napravila sjajan skok, sa osmo na šesto mesto. I to je više nego zasluženo s obzirom na to kako ova zemlja sa Baltika igra poslednjih godina, počevši od kvalifikacija za Mundobasket, preko odigranog Svetskog prvenstva, do nedavno odigranog prozora gde su Letonci zabeležili dve pobede. Za po mesto su pali Kanada i Argentina.

BONUS SADRŽAJ:

DE ROSI PORUČIO: ‘Na pravom smo putu da postanemo porodica!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter