0
Evroliga

FOTO. Starsport

SFEROPULOS IZNEO OČEKIVANJA PRED BAJERN: Zvezda bez važnog igrača ide na megdan ‘Bavarcima!’

Objavljeno: 29.02.24 u 14:20

‘Veoma je važno da odigramo dobro, jer igramo protiv sjajnog tima na njihovom terenu.’

Nakon pauze vraća se Evroliga, a košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Bajern Minhena sutra od 20:30 u okviru 27. kola najelitnijeg kontinentalnog takmičenja. Trener ‘crveno-belih’, Janis Sferopulos izneo je loše vesti, a to je da ne može da računa na Miloša Teodosića koji nije trenirao od Kupa ‘Radivoj Korać’.

-Teodosić nije trenirao od Kupa. Nije spreman i neće igrati protiv Bajerna. On je forsirao sebe u finalu i sada je u procesu rehabilaticije. Dok ne bude na sto posto, neće igrati – naveo je.

Miloš Teodosić (FOTO: Starsport)

Istakao je da je Bajern dosta unapredio igru u odnosu na prvi deo sezone.

-Zbog pauze i reprezentativnog prozora, trenirali smo juče prvi put svi na okupu, ali takva je situacija za sve timove u Evropi. Veoma je važno da odigramo dobro, jer igramo protiv sjajnog tima na njihovom terenu. Bajern je pronašao ritam, hemiju i značajno unapredio igru u odnosu na prvi deo sezone – rekao je Grk.

Dotakao se Topića Tompkinsa.

-Topić i Tompkins su takođe u procesu rehabilitacije, ali su mnogo bolje. Možete ih videti na parketu, ali i dalje ne treniraju timski. Lekari su veoma pažljivi. Ne želimo da žurimo, pa da posle imamo problem kada se vrate. Polako, polako i mislim da ćemo ih videti na parketu – govorio je on.

Tompkins je potpisao ugovor sa Zvezdom do kraja marta, a strateg ‘crveno-belih’ želi da ga zadrži do kraja takmičarske godine.

-Pričamo sa doktorima i prvo želimo da dođe do optimalne forme. On je u poslednjoj fazi rehabilitacije, doktori su pozitivni i želimo da ga zadržimo do kraja, kako bi igrao sa nama – jasan je.

Dok su reprezentativci imali obaveze oko nacionalnih timova, ostali su vredno radili.

-Radili smo dobro, igraju prijateljske utakmice i održavali ritam. Radili smo 12 dana u dobrom ritmu. Ali prosto nije isto kada nemate ceo tim na okupu. Mislim da će biti spremni da budu na visokom nivou – kazao je Janis.

Trofej u Kupu kao podstrek za dalje.

-Nije moj trofej, već trofej tima. Veoma sam srećan zbog cele organizacije. Za mene i sve u klubu je bilo veoma važno da osvojimo trofej. Mi smo Zvezda i borimo se za svaki trofej – poručio je Sferopulos.

Zvezda ovaj duel dočekuje na 16. poziciji sa 20 osvojenih bodova uz skor od 10-16, dok je Bajern nešto bolje plasiran, nalazi se na 14. mestu sa 22 boda i uz skor 11-15.

BONUS SADRŽAJ:

TOPIĆ POČEO SA TRENINZIMA: Poznato kada se vraća na teren!

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter