0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

MAGIJA NIKOLE JOKIĆA: Ova dva poteza srpskog košarkaša ostavila Kingse u neverici! (VIDEO)

Objavljeno: 29.02.24 u 11:20

Njegova umešnost je još jednom došla do izražaja

Somborski mađioničar, Nikola Jokić, nastavio je svoju neviđenu dominaciju u NBA ligi, ostvarivši četvrtu uzastopnu pobedu za Denver Nagetse, ovoga puta protiv Sakramento Kingsa rezultatom 117:96. Jokić je još jednom bio neprikosnoven na terenu, upisavši četvrti uzastopni tripl-dabl sa 14 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Ovo izvanredno dostignuće postalo je posebno upečatljivo jer se svaki tripl-dabl desio već u trećoj četvrtini, nagoveštavajući da Somborac hvata zalet pred nadolazeći plej-of. Jokićeva MVP kandidatura dodatno je potvrđena, a njegova neverovatna sposobnost da diriguje igrom u oba pravca čini ga ključnim igračem za Denver.

Na samo četiri utakmice nakon pauze, Jokić je postigao impresivnih 96 poena, uhvatio 64 skoka i zabeležio 56 asistencija, ostvarivši proseke od 24 poena, 16 skokova i 14 asistencija po utakmici. Postao je tek četvrti igrač u istoriji NBA lige sa četiri uzastopna tripl-dabla u četiri navrata.

Osim statističkih dostignuća, Jokić je na meču demonstrirao svoju majstoriju i u napadu i u odbrani. U jednom trenutku, Džamal Marej je izveo dodavanje iza leđa, a Jokić je iznenadio sve prisutne neobičnim potezom – umesto da šutira, sjajno je servirao zakucavanje Eronu Gordonu.

U odbrani, Somborac je pokazao strašne reflekse, zaustavljajući dodavanje pod košem s obe ruke, čime je demonstrirao svoje izuzetno čitanje igre protivnika.

Sezonski prosek od 26.1 poena, 12.3 skoka, 9.3 asistencije uz impresivan šut od 58.3 posto iz igre čini Jokića jednim od najsvestranijih igrača u ligi i ključnim igračem za Denver Nagetse u borbi za uspeh u plej-ofu.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter