0
ATP
Miomir Kecmanović

during the 2023 Davis Cup Final, Quarterfinal match between Serbia and Great Britain at Palacio de Deportes José María Martín Carpena, on November 23, 2023 in Malaga, Spain. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KECMANOVIĆ U SJAJNOM RITMU: Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale Akapulka!

Objavljeno: 29.02.24 u 08:55

Ovoga puta bio je bolji od Nemca

Srpski teniser Miomir Kecmanović nastavlja sjajne nastupe na turniru u Akapulku, plasiravši se u četvrtfinale pobedom nad nemačkim teniserom Danijelom Altmajerom rezultatom 6:4, 6:4. Ovom impresivnom pobedom, Kecmanović je zakazao duel sa britanskim igračem Džekom Drejperom u narednoj rundi.

Meč između Kecmanovića i Altmajera trajao je sat vremena i 34 minuta, a ovo je bio njihov drugi susret, pri čemu je srpski teniser ostvario drugu uzastopnu pobedu. Srbin je dominirao tokom celog meča, posebno ističući se po čvrstom servisu i taktičkoj izdržljivosti.

U prvom setu, Kecmanović je odmah na početku stvorio prednost brejkom, povevši 3:1, što se ispostavilo kao dovoljno za osvajanje seta. Uz zapaženu igru, srpski teniser nije dozvolio Altmajeru nijednu priliku za oduzimanje servisa.

Slična dominacija viđena je i u drugom setu, gde su osam gemova prošla bez brejk prilika sa obe strane. Ipak, Kecmanović je u devetom gemu iskoristio svoju jedinu brejk priliku, povevši 5:4, a zatim uspešno odservirao za plasman u četvrtfinale. Vredno je napomenuti da je Altmajer imao samo jednu brejk priliku tokom meča, ali nije uspeo da je iskoristi.

Kecmanovićeva impresivna forma i sigurnost na terenu ukazuju na to da je srpski teniser spreman za izazove u narednim rundama turnira. S nestrpljenjem očekujemo njegov naredni susret protiv britanskog tenisera Džeka Drejpera, koji će sigurno doneti uzbuđenje ljubiteljima tenisa u Akapulku.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter