0
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆ JURIŠA KA TREĆOJ MVP TITULI: Srbin brutalnu partiju krunisao pobedom i tripl-dablom! (VIDEO)

Objavljeno: 29.02.24 u 08:11

Ovoga puta je pao Sakramento

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su impresivan trijumf na domaćem terenu, savladavši Sakramento Kingse rezultatom 117:96. Srpski reprezentativac Nikola Jokić ponovno je dominirao terenom, pruživši još jednu MVP partiju u nizu.

Aktuelni MVP NBA finala nije razočarao svoje navijače, postigavši svoj četvrti uzastopni tripl-dabl. Jokić je tokom susreta upisao 14 poena, 14 skokova i 11 asistencija, potvrdivši svoj izuzetan doprinos timu. Posle nedavno završenog Ol-Star vikenda, Jokić je očigledno „upalio sve motore“, prikazujući zašto se smatra jednim od najboljih košarkaša današnjice.

Iako je početak meča bio izazovan za Denver, sa Sakramentom koji je stekao prednost od +7, Jokić i njegovi saigrači su se brzo konsolidovali. Do poluvremena, Nagetsi su izjednačili rezultat, a zatim i preokrenuli na svoju korist sa 65:55. Ključni trenutak dogodio se u drugom poluvremenu, kada je Denver dominirao, dostigavši velikih +28 i potpuno prelomivši susret.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Džamal Marej sa 32 poena, dok su se istakli i Eron Gordon sa 17, Koldvel-Poup sa 16, te Majkl Porter Džunior i sam Nikola Jokić sa po 14 poena.

Sa druge strane, u poraženom Sakramentu, Kigan Marej se istakao sa 21 poenom, dok su Duarte i Monk dodali 18, odnosno 14 poena.

Ovom pobedom, Denver Nagetsi trenutno zauzimaju treće mesto na Zapadu, sa skorom od 40 pobeda i 19 poraza. Prva pozicija pripada Minesoti sa 42 pobede i 17 poraza, dok je Oklahoma drugoplasirana sa istim skorom. Nagetsi ostvaruju kontinuirane uspehe, a Jokićeva izvanredna forma predstavlja ključni faktor u njihovoj sezoni.

9
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter