0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

OTVORENE SPORTSKE IGRE MLADIH NA NOVOM BEOGRADU! (FOTO)

Objavljeno: 27.02.24 u 17:10

Lep događaj.

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i mlada atletičarka Aleksandrija Mitrović, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu,članica „AK Novi Beograd“, paljenjem baklje prijateljstva, otvorili su danas Sportske igre mladih Novog Beograda.

FOTO: SIM

Halu „Ranko Žeravica „ispunilo je više od tri hiljade novobeogradskih osnovaca.

Ponosan sam što je 10.000 novobeograskih đaka iz svih 20 škola, uključujući i školu za decu sa invaliditetom, dobilo priliku da se potpuno besplatno takmičiči i dobije priliku da sa finala iz Splita, u avgustu, denese i neku medalju koju ćemo zajedno proslaviti – rekao je Bovan.

FOTO: SIM

Predsednik opštine je naglasio da u potpunosti podržava ideju takmičnja Sportskih igara mladih, koja pored bavljenja sportom kao zdravim stilom života, kod dece razvija duh tolerancije, fer- pleja, i druženja sa vršnjacima iz drugih gradova iz Srbije i regiona.

Da se poštuje pobeda i sportski podnese poraz, velike su vrline koje želimo da razvijamo među mladima.Ovo je prilika da deca nauče kako da se raduju uspehu ,ali i kako da podnesu poraz i ono što je isto tako važno kako da se odnose prema životnoj sredini. – naglasio je Bovan.

Presrećna sam to sam danas oved i što sam deo Sportskih igara Srbije ,ujedno i đto sam imala čast da upalim Plamen prijateljstva.Ovo je ono što deci treba, kombinacija sporta, druženja,škole i naravno brige o ekologiji.Sve su to vrednosti koje deci treba da obezbede bolje sutra, rekla je Aleksandrija Mitrović.

FOTO: SIM

U ime organizatora učesnicima takmičenja obratila se Marija Mitorović, predsednica Sportskih igara mladih za za Srbiju.

Želim vam uspeh u takmičenju. Hvala Novom Beogradu što se priključio Sportskim igrama mladih

Od osnivanja 1996. godine, Sportske igre mladih izrasle su u najmasovnije takmičenje u amaterskom sportu u Evropi. Pored đaka iz Srbije na takmičenju učestvuju još i deca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Koncept igara osmišljen je tako da se deca takmiče u 10 sportskih disciplina, kao i na Zero West eko-poligonu.

Na „zelenom“ poligonu danas je pobedila ekipa Osnovne škole „Branko Radičević“ kojoj je diplome pobednika uručio predsenik opštine Bojan Bovan.

U finalnom nadmetanjuu CocaCola kup-futsalu u nadmetanju devojčica, najbolja je bila OŠ „Mladost“, dok je kod dečaka pobedila ekipa OŠ „Radoje Domanović“.

Pre početka takmičnjea predsedniku Bovanu uručena je statua Sportskih igara mladih.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter