0
Fudbal

FOTO: FSS

NIŠTA OD ELITNOG RANGA LIGE NACIJA: Srbija poražena od Islanda (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.24 u 21:50

Ipak nisu uspele.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman u A diviziju Lige nacija pošto je poražena od Islanda ukupnim rezultatom 3:2. U gostima je bilo 2:1, dok je na današnjem susretu bilo nerešeno 1:1 i to je bilo dovoljno gostima da obezbede elitni rang ovog takmičenja.

Lepo je utakmica počela po izabranice selektora Zečevića koje su do gola i prednosti na ovom meču stigle u šestom minutu kada je Alegra Poljak iskoristila grešku Islanđanki i dovela Srbiju do prednosti.

Posle gola  očekivano su domaće fudbalerke preuzele inicijativu na meču, ali nije bilo puno šansi od strane Islanđanki, najbolju je propustila Jonsdotir, ali se rezultat nije menjao i srpske fudbalerke su otišle sa golom viška na obaveznu pauzu. U drugom delu igre Srbija je uglavnom bila na svojoj polovini i uspešno se branila od napada Islanđanki.

Veliku šansu Srbija je propustila u 74. minutu kada je sjajno Jelena Čanković uputila sjajan pas ka Milici Mijatović, koja je iz prve na drugoj stativi tražila Violetu Milivojević, ali je ona malo zakasnila i nije stigla da loptu smesti u mrežu. Što se na kraju ispostavilo kao i presudni momenat sa ovog meča.

Već u sledećem napadu stigla je kazna. Svindis Jane Jonsdotir je lako pobegla Anđeli Frajtović, Milica Kostić je možda nepotrebno napustila gol, a Islanđanka je to iskoristila i donela izjednačenje svom timu. Do kraja meča Srbija je mogla do gola, ali izglednu šansu je propustila Nina Matejić u 83. minutu.

Nažalost do kraja meča odbrana Srbije je još jednom kapitulirala. U 86. minutu je usledio pad koncentracije i to je iskoristila Brindis Nilsdotir. Imao je naš nacionalni tim incijativu do kraja meča, ali gola nije bilo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter