0
Fudbal

Dušan Vlahović (FOTO: JuventusFC/X)

IVICA ILIEV GOVORIO O VLAHOVIĆU: ‘Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima, on je lider!’

Objavljeno: 27.02.24 u 16:20

‘Nije više dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao.’

Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović važi za jednog od najperspektivnijih napadača na svetu. Kad god je u formi ima izuzetan učinak kao što je poslednja dva meseca, pošto je pre toga imao post od mesec ipo dana bez postignutog pogotka, a onda je krenuo da rešeta. 

U nedelju je ‘Stara dama’ pobedila Frozinone sa 3:2, a Vlahović je učestvovao u sva tri gola, postigao dva i asistirao Ruganiju za pobedu. Njegove sjajne partije komentarisao je i bivši sportski direktor Partizana, Ivica Iliev koji je za ‘Tuttojuve’ istakao da ga vidi zrelijim u mnogim aspektima.

-Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima. Nije više dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, on je lider i takođe je primer za svoje saigrače. Ima crtu šampiona, uvek je imao izuzetnu drskost. Posle izvesnih poteškoća koje je doživeo, sada postaje igrač kakvog smo svi očekivali – naveo je.

Dodao je da je zadovoljan onim što vidi.

-Dušan je poveo Juventus za ruku, u odličnoj je kondiciji i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam zadovoljan periodom koji doživljava. Šta se ranije dešavalo? Mislim zbog povreda, ali i zbog promena koje su se desile poslednjih godina u Juventusu nije funkcionisalo. Ekipa više nije puna šampiona, sada su tu samo Dušan i još nekoliko njih. Svestan je da je sada došlo njegovo vreme. Njegov mentalitet je uvek bio veoma jak. Ali jasno je – ne zavisi samo od njega – jasan je on.

Rekao je da zaslužuje da bude u timu kao što je Juventus.

-Ovde postignutih 15 golova vredi najmanje 20/25 sa drugačijim kvalitetom. Da je igrao, na primer, za Inter, možda bi postigao više od Lautara Martineza koji je odličan napadač. U Evropi je lako u prvih 10. od najboljih i malo je onih koji imaju njegove kvalitete. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti iskorišćeni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva-tri prava pojačanja stvari mogle da se promene – poručio je Iliev.

BONUS SADRŽAJ:

LETEĆI CENTAR POMAŽE TIMU IZ KLS-A: Nekadašnji centar Partizana u poteri za Superligom!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter