0
Ostali sportovi

FOTO: RK Vojvodina

BORBENA VOJVODINA PRETRPELA PORAZ: Nemci prejaki za ‘Staru damu’!

Objavljeno: 27.02.24 u 23:55

Ubedljiv poraz.

Rukometaši Vojvodine poraženi su u Flens Areni od Flensburga sa 42:30 (20:16) u utakmcii 3. kola Top 16 faze Lige Evrope. Naš tim će u poslednjem kolu, idućeg utorka, 5. marta, protiv švajcarskog Kadetena igrati za prolaz u Top 12 fazu.

Uprkos porazu Vojvodine na terenu bivšeg prvaka Evrope, možemo biti ponosni na naš tim. Naši rukometaši postigli su čak 16 golova u prvom poluvremenu. Nosili se do 40. minuta kada je bilo četiri gola zaostatka. Ipak, smanjena rotacija usled mnogo odsutnih igrača zbog povreda, uticalo je na gubitak energije pošto je u drugom poluvremenu bilo više tehničkih grešaka u napadu što je Flensburg kažnjavao golovima iz brze tranzicije.

Sjajan je na golu bio Lučin koji je imao 11 odbrana u prvom delu igre, a napadački najefikasniji levi bek Ocvirk sa čak 12 golova čime je pokazao da se polako vraća u prepoznatljivu formu. Mlađani bek Šijan iskoristio je debi na velikoj sceni, šutirao je 3 od 3. Desno krilo Milenković je nastavio sa dobrim igrama sa 5/7.

Vojvodina se pokazala u dobrom svetlu pred više od 5.000 Nemaca u čuvenoj Flens Areni i to lišena pomoći bolesnog Đorđića i Aziza, a od ranije povređenih Vorkapića, Vukovljaka i Milića. Nadamo se da će neko od njih biti na raspolaganju treneru Rojeviću za idući utorak (5.mart, 20:30) kada će Vojvodina dočekati švajcarski Kadeten. Našem timu je potrebna pobeda od 4 gola razlike kako bi imao bolji međusobni skor od tima iz Šafhauzena i tako osvojio treće mesto u grupi i izborio plasman u Top 12 Lige Evrope. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter