1
Evroliga
Dubai

FOTO: Printscreen/Twitter

POČELO UNIŠTAVANJE EVROPSKE KOŠARKE: Dubai i zvanično domaćin turnira Evrolige!

Objavljeno: 26.02.24 u 21:50

Još jedan korak ka katastrofi

Organizacija kvalifikacionog turnira za juniore od strane Dubaija, sa ciljem ulaska u evroligašku porodicu, izaziva zabrinutost među ljubiteljima evropske košarke. Trodnevni događaj zakazan od 22. do 24. marta u „Koka Kola Areni“ okupiće osam U18 timova, ali potezi Dubaija izazivaju rasprave o pravcima u kojima se evropska košarka razvija.

Ovaj potez Dubaija, koji uključuje i organizaciju takmičenja za juniore, doživljava se ne samo kao sportski događaj već i kao marketinški korak ka postizanju mesta u Evroligi. Osim toga, Dubai Falkons Akademija je već uključena u U19 ABA ligu, a klub ambiciozno teži i ka učešću svog prvog tima u Evroligi ili Evrokupu od naredne sezone.

Ovaj korak izaziva skepticizam među pristalicama evropske košarke, jer postavlja pitanje o tome kako takav potez utiče na temeljne vrednosti i tradiciju evropskog košarkaškog takmičenja. Rasprava se fokusira na to da li je komercijalni interes klubova izvan Evrope u skladu s duhom i integritetom evropske košarke, koja se tradicionalno smatrala kolektivnom snagom i identitetom.

3
12

1 Komentara

  1. Alo gospodo gde će vam duša.
    Gajite tu Aba ligu i Evropsku košarku oslepiće te od para.
    Momci ne idite u Dubai budite dosledni svojeg košarkaškog.
    Pljunite na gospodu kojima su cifre pred očima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter