0
Košarka

FOTO: Twitter/@KSSrbije

PEŠIĆ NAKON POBEDE U GRUZIJI: To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre

Objavljeno: 26.02.24 u 21:20

Selektor je dao svoj komentar meča

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je nad Gruzijom rezultatom 76:63 u Tbilisiju, postigavši drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Vanja Marinković, jedan od ključnih igrača u ovom susretu, delio je utiske nakon meča, pohvaljujući timsku igru.

Dobro veče svima. Igrali smo dobar meč, agresivno. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru odbranu, posebno na njihovom igraču, Tmomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Mislim da je to odlučilo utakmicu. Takođe, imali smo i dobru energiju„, izjavio je Marinković.

Selektor Svetislav Pešić takođe je istakao važnost pobede i naglasio da je odbrana bila ključni faktor uspeha.

Vrlo bitna pobeda za nas. Kao što je i Vanja rekao, odbrana je bila dobra. Uradili smo dobar posao, pre svega na njihovom plejmejkeru, ali i na Šengeliji. Možete da vidite statistiku. Postigli su 20 poena u tranziciji. Bili smo u poziciji da igramo odbranu i pomažemo jedni drugima„, dodao je Pešić.

Novinari su postavljali pitanja, a selektor Pešić je istakao da uspeh na Svetskom prvenstvu nije dovoljan i da ekipa mora ostati motivisana za buduće izazove, uključujući i Olimpijske igre.

Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre“, zaključio je Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter