0
Evroliga

FOTO: Screenshot

MENTALNO ZDRAVLJE MUŠKARACA NIKADA NA NIŽEM NIVOU: Govor Rikija Rubija od koga ćete se naježiti! (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.24 u 18:06

Riki Rubio se oporavio, i predstavljen je u Barseloni.

Mentalno zdravlje muškaraca je širom sveta na nikad nižem nivou, a primer za to je i Riki Rubio, jedan od najboljih plejmejkera Evrope ovog veka.

Španac je zbog mentalnih problema pauzirao karijeru, ali sada je ponovo u pogonu, predstavljen u Barseloni, uz naše želej 

Razvio sam hroničan stres i zbog toga je došlo do poremećaja sa mojim telom. Nije bilo nikakvih etiketa, imao sam simptome mentalnih problema i jedini način da ih se rešim je bio da shvatim kako je do njih došlo, a za to je bilo potrebno vreme. Postojala su dva faktora, interni i eksterni. Interni zbog onoga što mislim o sebi, mehanizama koji su doveli do toga da igram na najvišem nivou, ali nisu bili održivi, a sada vidim da postoji drugi put.

Što se tiče eksternih faktora, to je bila stvar nadmetanja i to je nešto čega sam morao da se klonim, a Savez i Klivlend su to razumeli. Bio sam veoma uplašen, ali smatrao sam da je to prava stvar, da moram da se sklonim od košarke. Zahvaljujući tome, sada sam tu gde jesam, sa loptom u rukama i uživam, vodim računa o sebi„, rekao je Rubio

 

Košarka je za mene bila gotova stvar, bio sam na mračnom mestu, ali uz naporan rad i pomoć, možete da se izvučete. Igrač je pojeo čoveka, bio je to veoma komplikovan trenutak. Pokazali su mi da sa tim strahom može da se izađe na kraj. Nekada je dobro biti nervozan, aktvirate tako telo, ali nije isto biti nervozan ili zabrinut.

Od prvog avgusta, svaki dan kada sam se probudio sa košarkom je za mene bio kraj. Ušao sam u profesionalni svet sa 14 godina i rastao s polja ka unutra. Sada to radim obrnuto, teško je, ali nagrađujuće. Spasao sam se i ovde sam jer se osećam dobro i ugodno. Naučio sam životnu leckiju„.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter