0
ATP

FOTO. Starsport

ĐOKOVIĆ KANDIDOVAN ZA PRESTIŽNU NAGRADU: Ima priliku da još jednom izjednači Federerov rekord (FOTO)

Objavljeno: 26.02.24 u 14:55

Novak je do sada četiri puta osvajao ovu nagradu (2012, 2015, 2016, 2019)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, ponovo je u užem izboru za dobijanje Laureusa i priznanja za najboljeg sportistu sveta koja će bići upriličena u Madridu 22. aprila.

Pored Novaka, nominovani su još Erling Haland, Lionel Mesi od fudbalera, atletičari Armand Duplantis i Noa Lajls, kao i vozač Formule 1 Maks Ferštapen.

 

„Novak je napravio još jedan gigantski korak ka tome da postane najuspešniji teniser svig vremena, pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu US opena, za 24. grendslem titulu – time se izjednačio sa Margaret Kort, a prestigao je Rafaela Nadala sa 22 titule. U impresivnoj godini, svetski broj jedan osvojio je i Australijan open i Rolan Garos – izostao je kalendarski slem samo zbog poraza u pet setova od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Završio je godinu snažno, osvojio svoj 40. masters u Parizu i pobedio je Janika Sinera u finalu ATP završnog turnira, za rekordnu sedmu titulu“ – navodi se na sajtu Laureusa u opisu Novakovih postignuća

Novak je do sada četiri puta osvajao ovu nagradu (2012, 2015, 2016, 2019), a ukoliko i peti put dobije priznanje izjednačiće se sa rekorderom Rodžerom Federerom.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter