0
Fudbal

FOTO: Prinstcreen/YouTube

NESLAVAN DEBI ZA BEKAMA: Mijatoviću pola sata u porazu od Šarlota! (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.24 u 08:18

Mijatović će morati da se brzo prilagodi

Talentovani Jovan Mijatović napustio je Crvenu zvezdu i preselio se u Njujork, stigavši baš pred početak nove MLS sezone.

Postojala je neizvesnost da li će dobiti radnu dozvolu na vreme da zaigra na premijeri – na sreću, uspeo je da je dobije. Međutim, nije uspeo da pomogne ekipi Njujork Sitija da startuje sezonu pobedom. Ušao je u igru u drugom poluvremenu, ali nije imao uticaja na rezultat. Šarlot je slavio pred svojim navijačima golom iz prvog poluvremena – 1:0.

Očekivano, doskorašnji napadač srpskog šampiona je počeo meč sa klupe. Monsef Bakrar je dobio prednost zbog veće uigranosti sa ekipom. Ipak, izgleda da će mladi Srbin morati brzo da se adaptira. Alžirac je za 90 minuta uputio dva šuta, jedan u okvir gola, ali nije uspeo da postigne gol. To je Mijatovićeva specijalnost, ali za nešto više od pola sata igre na debiju nije imao priliku da je pokaže.

Tek što je stigao u SAD, Mijatović će morati da se brzo prilagodi. Potrebno mu je vreme da se upozna sa novom sredinom i saigračima. Za Njujork bi bilo bolje da se to desi što pre, jer večeras nije uspeo da završi ni jedan od 11 šuteva u mrežu Šarlota. Odlučujući gol za domaći tim postigao je francuski defanzivac Adilson Malanda, koji je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Njujorka posle kornera sa desne strane.

Šarlot je mogao da slavi ubedljivije. Nekoliko minuta nakon što je Mijatović ušao na teren, Tijago Martins je skrivio penal. Golman Sitija Metju Fris je uspeo da pročita šut sa bele tačke, sprečivši Šarlot da poveća vođstvo.

Na kraju, minimalna pobeda Šarlota, uz napomenu da bivši fudbaler Čukaričkog Nikola Petković nije nastupio za njih, dok se Strahinja Tanasijević nije našao ni na klupi za Njujork.

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter