1
Sportske igre mladih

FOTO: Starsport

VUČIĆ PORUČIO LEGENDARNOM NEMCU: ‘Dobrodošli u veliku porodicu!’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.24 u 10:50

Veliki događaj u glavnom gradu naše zemlje.

Karl Hajnc Rumenige, član Nadzornog odbora FC Bajern Minhen AG, nekadašnji najbolji strelac Bundeslige, koji je u 422 nastupa za Bajern postigao 217 golova, novi je ambasador Plazma Sportskih igara mladih. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih – Кarla Hajnca Rumenigea.

-Kada gubiš, nikada nemoj da pomisliš da si završio i da si pobedio, nego što si stvarno pobedio. Nikada nemoj da se predaješ, dokle god utakmica traje. Bori se i igraj do kraja, jer ukoliko se boriš, uvek možeš da pobediš – poručio je predsednik SrbijeAleksandar Vučić u Sava centru.

Predsednik je istakao da su deca učesnici mnogo bolja od odraslih i da je siguran da će celom regionu biti bolje, kada principi učesnika SIM-a, kao što su tolerancija, međusobna ljubav i poštovanje budu usvojeni u celom regionu.

.Vama poštovani Rumenige, želim da čestitam i da Vam kažem dobrodošli u veliku Zdravkovu porodicu. Jer smo mi ovde svi navijači Zdravka Marića. On ima jednu sličnu osobinu koju imam i ja. Pokušali smo u stvari da budemo košarkaši. Neuspešno, pa je on onda hteo malo da bude fudbaler, pa je shvatio da nije ni za fudbal, nego za organizaciju. Tako sam i ja, pokušavao svašta, pa nisam uspeo u tome, a onda u nečemu jesam – rekao je Vučić.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

-Ovo je za mene veoma emotivan trenutak što sam ponovo u Beogradu. Imam petoro dece i osam unučadi. Deca su moj život, a Igre mladih su fenomenalan projekat. Čestitam svima koji učestvuju u ovom projektu. Sport spaja ljude i decu i čini ih nasmejanim. Ponosan sam na ulogu ambasadora i učiniću sve da vas podržim –  rekao je Karl Hajnc Rumenige.

Rumenige je tako podržao najveću sportsko amatersku manifestaciji u Europi i postao deo velike SIM porodice ambasadora među kojima su Aleksander Čeferin, predsednik UEFA-e, Nasser Al-Khelaifi, predsednik PSG-a,sportisti Predrag Mijatović, Luka Modrić, Dario Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić i mnogi drugi.

Sportske igre mladih kroz 28 godina delovanja od osnivanja okupile su više od 2,7 miliona dece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, a od ove godine kao četvrta zemlja priključila se i Slovenija. Idejni osnivač i predsednik SIM-a Zdravko Marić pozdravio je prisutne i zahvalio se svim sponzorima i ambasadorima koji dugi niz godina podržavaju Igre: “Kad pogledam retrospektivno što smo sve napravili u ovih 28 godina uvek sam posebno ponosan na svu decu koja učestvuju na takmičenjima i što mi kao organizacija uspevamo da im svake godine učešće na igrama bude potpuno besplatno.“

Već dugi niz godina ambasador Plazma Sportskih igara mladih je i Johanes Hahn, poverenik Europske komisije za budžet i administraciju, koji je ovom priliko Karl Hajncu Rumenigeu uručio statuetu SIM-a i poželeo dobrodošlicu na sebi svojstven način: “Dobrodošli u Sportske igre mladih koje spajaju četiri zemlje, a to je veliki uspeh. Odmah i da vam kažem, ovo nije kraj već tek poluvreme ove sportske priče i verujem u njeno dalje širenje

Novom ambasadoru na svečanoj ceremoniji čestitke su uputili i dugogodišnji SIM ambasadori Aleksander Čeferin, predsednik UEFE, kao i Arkadij Dvorkovič, predsednik FIDE – svetske šahovske organizacije, ali i brojni sportski radnici, Dragan Džajić, predsednik fudbalskog saveza Srbije, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog odbora Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Marijan Kustić, predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza.

Ceremoniji su prisustvovali brojni gosti iz sportskog, političkog, ekonomskog života, kao i predstavnici sponzora Svetoslav Atanasov, Gorica Stojković i Šarlot Kuper ispred Coca Cola Company, Saša Pozder, direktor i vlasnik Medical Investment Solutions, Hrvoje Prkačin, CEO Europlakat, Krešimir Macan, vlasnik Manjgura Hrvatska, Marco Elio Rotigni, glavni direktor sektora za inostrane Banke Intesa banke, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane. Događaj su podržali i predstavnici Vlade republike Srbije, gradonačelnici i vlasti lokalne uprave i samouprave kao i brojni mediji.

Svojim prisustvom podršku Sportskim igrama mladih dali su i Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Ivan Perišić, Šime Vrsaljko, Aljoša Asanović, Aleksandar Kolarov, Aitor Karanca, Stipe Pletikosa, Mehmed Baždarević, Tonči Gabrić, Vladimir Radmanović, Marko Simeunović, Mirza Džomba, Gordan Perić, Zoran Bata Mirković, Jurica Vranješ, Igor Rakočević, Dejan Tomašević i mnogi drugi.

U sklopu programa održano je i revijalno takmičenje u jednoj od najpopularnijih sportskih disciplina Plazma Sportskih igara mladih –„Graničar“/ “Izmedju dve vatre” na kojem su učesvovala deca iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Pobednik takmičenja je ekipa iz Hrvatske.

 

 

 

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter