1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZAN PREŽIVEO SURDULICU: ‘Crno-beli’ ostvarili veoma bitnu pobedu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.24 u 15:40

Veoma bitna tri boda za ‘Parni valjak’.

U okviru 22. kola Mozzart Bet Superliga Srbije od 13:45 u Surdulici odmerili su snage fudbaleri Radnika Partizana. Izabranici Igora Duljaja su ostvarili pobedu na teškom gostovanju minimalnim rezultatom 2:1, a strelac jedinog gola bio je Svetozar Marković u 70. minutu i Samita Baždara u 93. minutu, dok je za domaće sa bele tačke bio precizan Damir Šovšić u 95. minutu.

PRVO POLUVREME:

Prvu šansu na utakmici je imao Radnik u 4. minutu kada je posle odbijene loptu šutirao, ali je njegov udarac završio preko gola. Uzvratio je Partizan na drugoj strani nakon dva minuta kada je posle sjajne akcije Samit Baždar pokušao na ugrozi gol domaćina, ali je čuvar mreže Surduličana odbranio.
 

Novu šansu ‘crno-beli’ su imali u 12. minutu kada je Zahid pustio pas do Goha, a on ostavio loptu sa Natha koju je sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali je Ranđelović sprečio drugi put da gosti dođu do prednosti. Nakon udarca iz ugla, Baždar je imao novu priliku, ali je golman Radnika ponovo bio na visini zadatka.

FOTO: Starsport

U nastavku utakmica je bila u visokom ritmu gde je tim iz Humske imao inicijativu i bio dominantan, ali su se Surduličani odlično branili. Nakon dužeg vremena u 31. minutu Partizan je imao šansu za pogodak, šutirao je Antić sa distance, ali je lopta otišla pored gola. 

U drugom delu prvog dela opao je ritam meča, a Gašić je u 39. minutu doneo novo uzbuđenja, kada je šutirao sa desnog boka, ali je Jovanović uhvatio loptu. Do kraja prvog dela nije bilo ništa konkretno, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0

DRUGO POLUVREME:

Nakon kornera u 46. minutu Partizan je imao fenomenalno priliku kada je posle kornera glavom šutirao Marković, ali je Gašić izbacio loptu sa gol linije. Nakon par minuta Zahid je pustio pas do Baždara u kazneni prostor, a on je šutirao, međutim, Ranđelović ponovo spašava domaćina.

FOTO: Starsport

Imali su izabranici Igora Duljaja inicijativu, igralo se konstantno na polovini Radnika, ali je nedostajala završnica. Pokazivali Surduličani da mogu da pariraju Partizanu i u jednom trenutku bili bolji tim na terenu. Došli su ‘crno-beli’ do pogotka u 70. minutu kada je nakon kornera Antića loptu glavom zahvatio Marković koji je smestio u mrežu.

Baždar je imao novu šansu u 77. minutu kada je nakon kornera koji je izveo Natho šutirao glavom preko gola. Isti igrač je nekoliko minut kasnije pokušao kada je ponovo glavom šutirao nakon centaršuta Goha, ali pored stative. Nakon greške domaćina Zahid je uzeo loptu dobacio Baždaru, on je imao solo prodor, driblao Ranđelovića i smestio loptu u mrežu. Tačku na susret stavio je Šovšić iz penala u 95. minutu.

Nakon ovog trijumfa ‘crno-beli’ su još uvek na prvoj poziciji 56 boda, a u narednom kolu igraju protiv Železničara iz Pančeva. Sa druge strane, ekipa Dušana Đorđevića je zakucana za dno sa svega 11 boda, a u sledećoj utakmici očekeuje ih okršaj sa Radničkim iz Niša na ‘Čairu’.

Standings provided by Sofascore
2
0

1 Komentara

  1. Na ovakvom terenu ni Mančester Siti nebi mogao da pobedi Radnik. Ovo je sramota da se igra na ovakvim terenima. Umesto da se srede tereni, prave se zadužbine za srpskoligaške timove. Gospodo iz vlasti i iz FSS-a, sredite terene da može fudbal da se igra a ne ragbi, a onda pravite stadione i šta god već.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter