0
Fudbal

Nemanja Maksimovic (R) and Kiril Despodov during the UEFA European Qualifiers Group G match between Bulgaria and Serbia at Huvepharma Arena on June 20, 2023 in Razgrad, Bulgaria. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MAKSIMOVIĆ OTVORIO DUŠU: Reprezentativac Srbije objasnio zbog čega se nije vratio u Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 24.02.24 u 17:33

U jednom delu intervjua pričao je kako je zamalo sebi uništio karijeru

Nemanja Maksimović, reprezentativac Srbije i član fudbalskog kluba Hetafe, trenutno igra svoju sedmu sezonu u jednom od najjačih fudbalskih šampionata na svetu, La Ligi. Maksimović je stigao u Španiju 2017. godine, potpisavši ugovor sa Valensijom pre nego što je prešao u redove Hetafea.

Maksimović koji je prošao težak period u karijeri, kada se nalazio na izlaznim vratima Hetafea, uspeo je da ostane u klubu, iako je tokom prošle zime pregovarao sa Crvenom zvezdom, a letos je bio želja grčkog Panatinaikosa. U junu mu ističe ugovor, ali je Maksimović izrazio svoje zadovoljstvo boravkom u Španiji i sedmogodišnjim iskustvom u La Ligi.

Pričalo se da sam imao problem sa bivšim trenerom Kikeom Sančezom Floresom, zato što nisam igrao dva meseca. Nije bilo tako, nismo imali ni najmanji nesporazum. Od prvog dana prošle sezone sam ja bio problem. Mislio da se moj ciklus ovde završio, želeo sam da idem, smatrao da ne mogu da pružim više ekipi. Malo pre Mundijala sam znao da moram da se trgnem kako bih putovao u Katar, a kad sam se vratio sa turnira rekao sam ljudima iz kluba da je to kraj i da želim da promenim sredinu – izjavio je Maksimović u emisiji „Zoom intervju“ koji organizuje La Liga i nastavio:

– Hteo sam da po svaku cenu da nađem novi klub. Nisam igrao dobro pre toga i zato sam se i osećao odgovorim za otkaz Kikeu Sančez Floresu. Izvinio sam se klubu i presedniku što sam previše energije trošio na detalje koje nisu bitne, niti vezane za teren.

Boravak u otadžbini iskoristio je da namesti glavu.

– Tokom leta, za vreme boravka u Srbiji, rekao sam sebi da imam šansu kakava se pruža malom broju fudbalera. Da igram u jednoj od najkvalitetnijih liga sveta. Dodao sam da se kajem zbog gluposti koje nemaju veze sa fudbalom i životom uopšte, jer sam iz želje da odem upropastio šansu koju mnogi sanjaju da dobiju. Tad sam lepo razmislio i pokajao se i sa dosta više entuzijazma počeo pripreme. Hteo sam da budem dobar primer, čist pred sobom i drugima kad završim karijeru.

Sedmogodišnji boravak u Španiji uticao je na njegov život.

– Mnogo sam se promenio. Došao sam kao dete bez iskustva, a postao bolja osoba i kvalitetniji fudbaler. Postao sam i otac dvoje dece, tako da imam dosta razloga da nikad ne zaboravim ni Madrid, ni Španiju. Za moju porodicu ovo je druga kuća.

Govorio je Nemanja Maksimović i o trenerima koji su uticali na njega.

– Veljko Paunović i Pepe Bordalas su dvojica elitnih trenera, koji su mi značili ne samo u fudbalu, nego u životu. Verovao je Bordalas u mene od prvog dana, omogućio mi slobodu, sa njim opet uživam na terenu. Trener je koji voli visok presing, a ja volim da „iskačem“ iz sredine ili kao drugi špic na protivničkog štopera. Uz to, mogu dosta da trčim, a on voli fizički besprekorno spremne fudbalere. Koristio me na raznim pozicijama u veznom redu, igrao sam čak i štopera, uvek se trudio da pomognem ekipi. Naša je ove sezone, na primer, prepoznatljiva po prekidima, najviše golova smo dali na taj način od svih ekipa Primere.

Hetafe je prošlog leta dobio veliko pojačanje, kada je iz Mančester junajteda došao Mejson Grinvud. Englez je bio u zatvoru, uništio je karijeru jer je silovao svoju devojku. Kasnije se pokajao, devojka mu je oprostila, ali ne i javnost u Engleskoj.

Englez nije mogao da povuče bolji potez od dolaska u naš klub, pošto je dobio priliku da radi sa Bordalasom, koji dosta polaže na fizičku spremu igrača. Od prvog dana mu je posvetio pažnu kako bi ga maksimalno spremio za izazove La lige. Ljudi su svesni pauze koju je bivši as Mančester junajteda napravio, ali se trudimo da se oseća kao kod kuće. Iz meča u meč podiže kvalitet igre, mada se vidi da još nije na 100 odsto mogućnosti. Pred Grinvudom je svetla budućnost, u narednih deset do 15 godina može da napravi razliku u svetskom fudbalu – objasnio je Nemanja Maksimović.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter