0
Evropske lige
FK Barselona - FK Hetafe

FOTO: Twitter/@FCBarcelona

KAD BI BARSA OVAKO IGRALA STALNO: Katalonci pokerom nokautirali nejaki Hetafe za važna tri boda! (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.24 u 19:11

Sjajna utakmica četa Ćavija Ernandeza

Fudbaleri Barselone su danas na stadionu Monžuik demonstrirali impresivan fudbalski izdanak, pobedivši ekipu Hetafea rezultatom 4:0 u okviru 26. kola španske Primere.

„Blaugrana“ je od samog starta nametnula svoj ritam i bez problema stigla do ubedljive pobede, što nije uobičajeno za Ćavijev tim ove sezone. Već u 20. minutu, odbrana Hetafea je popustila pod dugom loptom Kundea, koju je primirio Rafinja, a Brazilac je smirenom završnicom doneo Kataloncima vođstvo.

U drugom delu igre, Hetafe je pokušao zapretiti preko Milje, koji je pogodio stativu, ali kazna za promašaj stigla je u 53. minutu. Kristensen je stigao do kaznenog prostora Hetafea i uputio odlično dodavanje ka Žoau Feliksu, a Portugalac je rutinski savladao Soriju.

Barsa je iskoristila postavku visoke odbrane Hetafea, a u 61. minutu Frenki de Jong je još jednom zatresao mrežu posle dodavanja Rafinje.

Iako je Hetafe imao priliku da smanji rezultat, propuštene šanse su ih skupo koštale. Borha Majoral nije uspeo da iskoristi dobru priliku, a kazna za propušteno stigla je u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Fermin Lopez postigao četvrti gol za Barselonu.

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović igrao je za Hetafe do 67. minuta, ali već tada je bilo jasno da će domaćin upisati ubedljivu pobedu.

Ovom pobedom, Barselona se penje na drugo mesto na tabeli španske La Lige sa 57 bodova, barem do narednog ponedeljka, dok je Hetafe trenutno deseti sa 34 boda.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter