0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/YouTube

STRAVIČNE SCENE IZ ŠPANIJE: Ima mrtvih u požaru zgrade od 14 spratova, odložene neke utakmice La Lige (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.24 u 16:15

Kome je do fudbala u ovakvim situacijima

Odlaganje utakmice između fudbalera Valensije i Granade, kao i drugih sportskih događaja u Valensiji, zbog požara koji je izazvao gubitak ljudskih života i materijalne štete, pokazuje osnovnu humanost i poštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama.

Valensija je, očekivano, podnela zahtev za odlaganje utakmice i pokazala solidarnost prema pogođenima. Ovo je primer kako se sport može koristiti kao platforma za podršku zajednici i za pružanje pomoći u teškim trenucima.

Primera je takođe iskazala poštovanje prema žrtvama požara odlukom da svaka utakmica 26. kola počne minutom ćutanja, što je još jedan primer kako se sportski događaji mogu koristiti za izražavanje saučešća i solidarnosti.

Važno je da sportske organizacije i klubovi nastave da pružaju podršku zajednicama u vremenima krize i da se angažuju u humanitarnim akcijama kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter