2
Evrokupovi
Grobari

Kosarka FIBA Champions League season 2016-2017 Partizan v PAOK Grobari navijaci zastave fans supporters Beograd, 08.01.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OVO ĆE BITI MEČ VELIKOG RIZIKA: Hrvatima stižu Grobari „Ajmo, fašistički ku…ni sinovi“ (FOTO)

Objavljeno: 23.02.24 u 18:49

Ogroman je rivalitet između Grobara i Bad Blue Boysa

Žreb za osminu finala UEFA Lige konferencije spojio je zagrebački Dinamo i solunski PAOK. Ništa neobično. Ali…

Navijači grčkog kluba PAOK već decenijama imaju bliske odnose sa Grobarima, simpatizerima Partizana. Nije tajna da su proteklih godina zajedno putovali na nekoliko gostovanja po Evropi, kada su igrali srpski ili grčki klub.

Međutim, ogroman je rivalitet između Grobara i Bad Blue Boysa, navijačkih grupa Partizana i zagrebačkog Dinama. Još iz vremena bivše zajedničke države, kada su imali žestoke tuče u Beogradu i Zagrebu. Već sada je jasno da će utakmice u Solunu i Zagrebu biti označene kao mečevi visokog bezbednosnog rizika. UEFA će imati pod prismotrom oba kluba, a Grčka i Hrvatska moraće da angažuju veliki broj bezbednjaka i policajaca kako bi utakmice protekle bez incidenata.

Izvestan scenario je da dve države, uz podršku UEFA-e, donesu odluku da zabrane dolazak gostujućih navijača. Treba se samo setiti nereda u Atini prošlog leta, kada je posle ubistva navijača atinskog kluba AEK Mihaila Kacurisa uhapšeno više od 100 navijača Dinama iz Zagreba. Oni su tada u neredima po ulicama Atine imali pomoć od strane simpatizera Panathinaikosa sa kojima su u bratskim odnosima.

Prvu utakmicu PAOK i Dinamo igraće 7. marta u Zagrebu, a revanš je sedam dana kasnije u Solunu, kada se očekuje dolazak nekoliko stotina Grobara u Grčku. Društvene mreže su već usijane i tamo je praktično počeo navijački okršaj.

Istakao se Savas Lambrianidis, futsal igrač PAOK:

„Ajmo, fašistički ku…ni sinovi“, napisao je on

20
1

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter