1
Atletika

Foto: Ljubiša Gajić, Enciklopedija jugoslovenske atletike

VELIKA TUGA: Preminuo nekadašnji trener Crvene zvezde

Objavljeno: 22.02.24 u 13:11

Gergov je svojim znanjem i predanim radom ostavio dubok trag u srpskoj atletici

Atletski svet je izgubio jednog od svojih istaknutih članova, Hrista Gergova, atletskog reprezentativca i trenera iz Bugarske, koji je preminuo u 81. godini.

Rođen 1943. godine, Gergov je tokom svoje karijere bio visoko cenjeni sportski trener, stekavši obrazovanje na Visokoj školi za fizičko vaspitanje u Sofiji, poznatoj kao „VIF“.

Kao trener, radio je u Sofiji do 1986. godine, a potom je prešao u Beograd, gde je s partnerkom Dobrinkom-Binom radio kao trener u Atletskom klubu Crvena zvezda. Od 1991. godine, nastavio je svoj rad u Atletskom klubu Partizan sve do 1994, kada je otišao u Hrvatsku, najpre u Osijek, a zatim u Goricu u Sloveniji. Gergov je sarađivao s najboljim sprinterima, postižući značajne uspehe.

Njegova štafeta 4×400 metara, koju su činili njegovi puleni Branković, Mačev, Popović, Jovković i Đurović, prva je u zemlji trčala ispod tri minuta. Slobodan Branković, jedan od sportista koje je trenirao, osvojio je titulu prvaka Evrope u dvorani 1992. godine.

Gergov je svojim znanjem i predanim radom ostavio dubok trag u srpskoj atletici. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni, pružajući priliku svima koji su ga poznavali da odaju počast ovom velikom sportskom lideru.

0
0

1 Komentara

  1. Ako je on radio i u Partizanu, a pisete da je trener CZ onda to znaci da vi niste HotSport, ,vec zvezdina revija… Pali ste…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter