0
Evroliga

from left Danilo Andjusic, Ioannis Papapetrou, Dante Exum, Kevin Punter, Balsa Koprivica, Savo Drezgic, Yam Madar and James Nunnally during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Game 3 match between Partizan and Cedevita Olimpija at Stark Arena on June 06, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U AMERICI ODUŠEVLJENI SA NJIM, ON ISTIČE: „Dolazim iz Partizana, trenirao me je najbolji na svetu!“

Objavljeno: 22.02.24 u 13:28

Povratak u Partizan se planira za mesec maj

Košarkaš Partizana, Savo Drezgić, nastavlja da ostvaruje značajne uspehe na međunarodnoj sceni. Prvo je je poziv da učestvuje na prestižnom NBA kampu „Košarka bez granica“, a sada je na tom istom kampu izabran u Ol-star tim!

Drezgić je privukao pažnju svojim impresivnim igrama u Americi, što ga je preporučilo kao jednog od 40 najboljih srednjoškolaca do 17 godina iz 22 države sveta koji je učestvovao na ovom kampu.

On je bio jedini predstavnik iz Srbije na ovom događaju, a sada su se u medijima pojavile informacije da je tamo oduševio sve i bio izabran u Ol-star tim!

Kamp je održan tokom Ol-Star vikenda u Indijanapolisu od 16. do 18. februara, a njegova svrha je da omogući mladim igračima da se upoznaju sa personalom NBA timova i steknu korisna iskustva u razvoju svoje košarkaške karijere.

Očekuje se da će Drezgić još neko vreme ostati u Americi, a povratak u Partizan se planira za mesec maj. Njegov angažman na ovom kampu je važan korak u njegovom razvoju kao košarkaša i prilika da pokaže svoj talenat i veštine na globalnom nivou.

Dao je i kraći intervju za Pro Insight, u kom je govorio o tome kako je došao kod brata uz kog je i počeo da trenira košarku, naveo je da mu je dobar pregled igre jedna od većih vrlina.

Mislim da mogu dobro da šutiram i driblam, da dodajem, mislim da sam dobar plejmejker. Treba da napredujem u defanzivi, mogu da igram brže, igra je sve brža i treba tu da napredujem. Dolazim iz Partizana, tu mi je trener bio Željko Obradović, najbolji trener na svetu, rekao bih. Naučio sam mnogo od njega, od saigrača, radio sam mnogo sa profesionalcima iz kluba. Uvek je zadovoljstvo deliti teren sa vrhunskim igračima, i ovde sam stekao mnogo iskustva i prijatelja.

Naveo je i da se najviše divi Luki Dončiću, da se nada NBA ili evroligaškom nivou u karijeri. Dodao je i da mu prija interesovanje koledža i da je već bilo nekih razgovora o odlasku na jedan od njih.

13
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter