1
Košarka
Dejan Milojević

FOTO: Starsport

TEŠKI DANI ZA PORODICU MILOJEVIĆ: Preminuo i otac proslavljenog stručnjaka

Objavljeno: 22.02.24 u 14:03

Uzrok smrti još uvek nije poznat

Velika tuga ponovo je pogodila košarkašku zajednicu, ovoga puta gubitkom oca srpskog košarkaša i trenera, Milana Milojevića, samo nekoliko nedelja nakon smrti njegovog sina, legendarnog Dejana Milojevića.

Milan Milojević preminuo je u četvrtak, 22. februara, a uzrok smrti još uvek nije poznat. Dejan Milojević preminuo je 17. januara u SAD dok je bio na gostovanju sa svojim timom u Juti, a sahranjen je 12. februara u Beogradu.

Dejan Milojević ostavio je neizbrisiv trag u svetu košarke, kao igrač i trener. Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je evropsko zlato 2001. u Turskoj, bio je član druge ekipe Evrolige 2004, trostruki prvak ABA lige, i mnogo toga još. Kao trener, osvojio je Kup Radivoja Korać sa Megom, postao je šampion Crne Gore i osvojio kup sa Budućnosti, te je bio deo stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa koji je osvojio NBA prsten.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter