0
Košarka

Head coach Svetislav Pesic during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

SELEKTOR VERUJE U SVOJE IZABRANIKE: „Svesni smo naših mogućnosti“

Objavljeno: 22.02.24 u 14:51

„Uvek je podrška publike važna“

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je pred meč protiv Finske u petak, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, da su njegovi izabranici i on svesni svojih mogućnosti, ali da nikoga neće potceniti.

Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci – rekao je Pešić a prenosi zvanični sajt KSS.

Podsetio je Pešić da je naša reprezentacija u prošlosti, pre nekoliko godina, izgubila od Finske i dodao da su Finci u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku.

Imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu. Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju trebalo bi da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna – zaključio je Pešić.

Osim Finske i Gruzije u grupi G sa Srbijom je i Danska. Pošto je Finska kao jedan od domaćina Evrobasketa obezbedila plasman na kontinentalnu smotru, na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najboljeplasirane selekcije iz grupe ne računajući Finsku.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter