0
Fudbal

FOTO: UEFA Europa League/X

PIROVA POBEDA RENA: Jović mogao lako od heroja da postane tragičar! (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.24 u 20:40

Odličan duel u Francuskoj.

U okviru šesnaestine finala Lige Evrope snage su odmerili fudbaleri Rena Milana od 18:45. Ovo je bio fanstatičan susret sa dosta tempa, a francuski tim je pobedio rezultatom 3:2. Domaćin je u 10. minutu poveo sa 1:0 kada je Santa Marija dodao Buližou, a on šutirao sa distance po zemlji i pogodio.

Rosoneri‘ su došli do izjednačenja u 22. minutu kada je nakon centaršuta Tea Endaneza, Luka Jović glavom smestio loptu u mrežu. Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu nekih 10-ak minuta sve do 31. minuta kada je Dezire je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Menjon uhvatio loptu.

Nakon neoprezne intervencije Simona Kjera, glavni arbirar je dosudio penal za Ren koji je od 54. minuta ponovo poveo, a Boližo je bio precizan sa bele tačke. Nastavljena je drama, pa je Milan ponovo došao do egala u 59. minutu preko Rafalea Leaa koji je nakon solo prodora od centra izbacio dvojica defanzivaca francuskog tima i prevario Mandandu i smestio loptu u mrežu.

Nisu se domaći predavali, stvarali su šanse, a Jović je mogao da bude i tragičar na ovom susretu pošto je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija ponovo pokazao na belu tačku. Boližo je po drugi put pogodio sa bele tačke i postigao het-trik. Igrači Rena su krenuli u totalnu ofanzivu na gol Milana, ali je Stefano Pioli učvrstio bedem i uspeo da prođe u osminu finala ovog takmičenja.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter