0
Evroliga

Novak Djokovic (C) celebrate with players of Crvena Zvezda (L-R) Nikola Ivanovic Nate Walters Nikola Kalinic Maik Zirbes Austin Hollins Ognjen Dobric Stefan Lazarevic Aaron White Ognjen Kuzmic Marko Simonovic Branko Lazic Luka Mitrovic Crvena Zvezda v Maccabi Playtika Tel Aviv-Euroleague 2021/22 Beograd, 10.03.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

BIO JE MEĐU „TRAŽENIJOM ROBOM“ NA TRŽIŠTU: Bivši plej Zvezde neočekivano završio karijeru!

Objavljeno: 22.02.24 u 12:49

„Sezone u inostranstvu su duge, a sada sam oženjen i imam decu“

Bivši igrač Crvene zvezde Nejt Volters objavio je da je završio sa aktivnim igranjem košarke.

Amerikanac je poslednji angažman imao u Panatinaikosu koji je napustio prošlog leta, u okviru rekonstrukcije tima Atinjana.

To se desilo postepeno. Sam povratak kući i vreme provedeno s porodicom mi znači sve. Deceniju nisam bio kod kuće. Sezone u inostranstvu su duge, a sada sam oženjen i imam decu. U jednom trenutku je postalo previše da me nema tako dugo – rekao je Volters za „Sent klaud lajv”.

U februaru 2024. je Volters odlučio da se penzioniše i kako je priznao, odluka je doneta zbog porodice. Nejt sada preko dana brine o sedmomesečnoj kćerki Lusi, uživa u svakom momentu sa suprugom Efi, a njegova druga ćerka Gia ide u prvi razred.

Bio sam okupiran porodičnim obavezama i bilo mi je sjajno. Na kraju ću dobiti posao, samo nisam baš siguran šta će to biti. Mislim da sam zaradio slobodno, ali ne želim da žurim u bilo šta.

U grčkoj prestonici nije imao idealnu sezonu, pošto su ga mučile povrede, pa je na 23 nastupa u Evroligi imao 7,9 poena, uz 2,9 asistencija i 2,3 uhvaćene lopte. U domaćem prvenstvu je bio na proseku od 6,1 poena, 3,1 uhvaćene lopte i 2,6 asistencija.

Volters je svojevremeno biran kao 38. pik na NBA draftu od strane Vašington Vizardsa, ali je trejdovan u Milvoki. Kada je u pitanju karijera u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, nastupao je i za Bakse i Nju Orleans, potom i u Razvojnoj ligi, da bi leta 2015. stigao na Stari kontinent gde je prvi angažman imao u Bešiktašu.

Nakon jedne sezone je napustio Tursku i stigao u Crvenu zvezdu, a sa crveno-belima je osvojio tri trofeja, ABA ligu, Superligu Srbije i Kup Radivoj Korać. Potom je usledila kratkotrajna epizoda u Juti, a od 2018. godine se vratio u Evropu i preko Šalona, Žalgirisa, Makabija, Uniksa i ponovo kluba sa Malog Kalemegdana stigao je i do Panatinaikosa.

Volters je tokom karijere zbog porodičnih problema neretko fokus sa parketa, morao da pomera ka drugim stvarima. Njegov se pogled na sport, ali i život promenio 2017. godine kada mu je preminula majka Boni. Njoj je u jesen 2015. godine bila dijagnostifikovana Alchajmerova bolest. Nakon što je doživela prelom kuka, bila joj je neophodna operacija, tokom koje je preminula.

To je bio težak period za mene. Nakon što je mojoj majci dijagnostifikovana Alchajmerova bolest tokom moje druge sezone u Milvokiju, ništa više nije bilo isto za mene. Tokom njene dve godine bolesti bio sam dugo u inostranstvu i bilo je zaista teško. Osećao sam krivicu što nisam bio uz nju više kada je kroz to prolazila. Slobodna leta sam provodio sa njom pošto je bila u domu za starije osoba i nakon toga što mi se dogodilo više ništa nije bilo isto – prisetio se on za „Siuks fols”.

Tokom 2017. godine je Volters branio boje Crvene zvezde i uoči borbi u Košarkaškoj ligi Srbije, tada je dobio dozvolu da napusti Mali Kalemegdan i ode u Sjedinjene Američke Države.

Nejt ima porodičnih problema, ide u Ameriku i dolazi 10. maja. Majka mu je bolesna, a dobio je i dete – objasnio je tadašnji trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Volters se kasnije vratio u Beograd i sa crveno-belima podigao trofej u domaćem prvenstvu, ali ni drugi boravak u srpskoj prestonici nije protekao bez sličnih problema, pošto je i tada zbog „neodložnih i hitnih porodičnih obaveza” otišao u Ameriku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter