0
Fudbal

FOTO: Starsport

ŠTOPER MILANA OBLAČI DRES SRBIJE: Piksi pravi veliku stvar za budućnost naše reprezentacije!

Objavljeno: 21.02.24 u 10:11

Njegov dolazak će dodatno proširiti opcije

Fudbalska reprezentacija Srbije doživeće svežu dozu mladosti na predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Rusije i Kipra u martu, s obzirom na odluku selektora Dragana Stojkovića Piksija da u tim pozove mladog štopera Milana Jana Karla Simića (18). Mladi defanzivac, rođen u Nemačkoj, stekao je prepoznatljivost debitujući za Milan u Seriji A 17. decembra prošle godine, postigavši gol na svom prvom meču.

Ova odluka selektora nagoveštava snažan fokus na podmlađivanje tima pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, donoseći nove mogućnosti i varijante. Jan Karlo Simić se pridružuje već poznatim mladim talentima u reprezentaciji, uključujući Kostu Nedeljkovića, koji je nedavno prešao iz Crvene zvezde u Aston Vilu.

Opisujući Simića kao modernog štopera s izraženim brzinskim sposobnostima i razvijenom fudbalskom inteligencijom, poznavaoci fudbala ističu njegovu fizičku konstituciju i solidnu tehniku. Mladi defanzivac je u početku igrao u napadu, ali se sada uspešno snalazi u pozicioniranju i markaciji. Njegova sposobnost iznošenja lopte čak je upoređena s legendarnim Frankom Barezijem iz Milana.

Ova strategija podmlađivanja reprezentacije Srbije, koju sprovode Piksi i direktor Stevan Stojanović, naglašava posvećenost razvoju mladih talenata i stvaranju jakog temelja za budućnost srpskog fudbala. Sa već postojećim talentima kao što su Lazar Samardžić, Filip Stanković, Mihajlo Ilić, Stefan Mitrović i Petar Ratkov, reprezentacija Srbije ima potencijal za uspeh u budućnosti. Borba za angažovanje talentovanih igrača kao što su Aleksandar Pavlović i Stefan Bajčetić takođe je deo strategije stvaranja jakog i konkurentnog tima.

71
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter