0
ATP

FOTO: Printscreen/Twitter

NOVO POSRNUĆE ALKARAZA: Španac posle dva gema odustao i napravio veliku uslugu Đokoviću!

Objavljeno: 21.02.24 u 10:33

Novak beži sve više

Posle neočekivanog poraza u polufinalu turnira u Buenos Ajresu, mladi španski teniser Karlos Alkaraz suočava se s novim izazovima. Nakon što je započeo turnir u Rio de Žaneiru, Alkaraz je doživeo povredu članka na nozi, što ga je primoralo da se povuče iz takmičenja u prvom kolu.

Igrač koji je bio u finalu Rija prošle sezone odigrao je samo dva poena pre nego što je povreda postala očigledna. Pokušao je da nastavi meč, ali snimak je jasno pokazao oteklinu na članku, čineći nemogućim nastavak igre na brazilskoj šljaci.

Tijago Monteiro, domaći igrač koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir, prošao je dalje nakon povlačenja Alkaraza.

Ova povreda dodatno pogoršava situaciju za Alkaraza na ATP listi, gde je izgubio dodatnih 300 bodova jer je branio finale od prošle sezone. Sada se mladi Španac nalazi s zaostatkom od preko 1.000 bodova u odnosu na lidera ATP liste, Novaka Đokovića. Srpski teniser trenutno ima 9.855 bodova, dok je Alkaraz na 8.805.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter