0
Evroliga

Vanja Marinkovic (L) and Dusan Ristic during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

MARINKOVIĆ: „Mene je Kari spasao, bio sam na izlaznim vratima u Baskoniji“

Objavljeno: 21.02.24 u 15:45

„Ne mogu da kažem da je euforija, ali je osećaj pozitivan“

Srpski košarkaši u glas poručuju da im je puno srce kad imaju priliku da se okupe, izuzetak nije ni bek Baskonije – Vanja Marinković.

 Marninković je istakao koliko im znači mogućnost da se okupe, razgovaraju na svom jeziku i ponovo osete tu specifičnu hemiju koja je proistekla iz njihovog zajedničkog uspeha na Svetskom prvenstvu. Osim toga, Vanja se osvrnuo i na značaj saradnje sa Svetislavom Pešićem, koji mu je pružio podršku u teškim trenucima u klubu.

Meni svakako mnogo znači. A vidim – i drugima. Za početak, možeš da pričaš na svom jeziku, što osim igrača Partizana i Crvene zvezde, malo ko od nas ima priliku tokom sezone. Znači nam to što smo prošlog leta ostvarili zaista veliki uspeh na Svetskom prvenstvu, pa ti je još draže kada vidiš te ljude na okupu, igrače i trenere. Da osetiš istu hemiju u ekipi koja je ostala od tada. To je nešto čime se hraniš. Ne mogu da kažem da je euforija, ali je osećaj pozitivan.

Sada kada je u mnogo boljoj situaciji u klubu, Vanja Marinković ne zaboravlja koliko mu je pomogao rad sa Svetislavom Pešićem u reprezentaciji, što je i podvukao tokom razgovora za Meridian sport.

Mene je Kari na neki način spasio. Bio sam na izlaznim vratima u Baskoniji. Nisam igrao, a i kada bih malo ušao na teren, nisam imao samopouzdanje. Tada me je Pešić pozvao da igram prozore i prihvatio sam oberučke. Znao sam i da su mi potrebni minuti. Radom, zalaganjem i samim tim što sam došao da igram te kvalifikacije u Nišu, selektor je dobio jasniju sliku o meni.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter