0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ManCity

HALAND PRESUDIO BRENTFORDU: Siti teškom mukom izvukao tri boda protiv totalnog autsajdera! (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.24 u 22:33

Važna pobeda za šampiona Engleske

Na odloženom meču 18. kola Premijer lige, Mančester siti je slavio minimalnom pobedom 1:0 protiv Brentforda, a junak utakmice bio je Erling Haland. Norveški napadač je ne samo postigao jedini gol večeri, već je i ispisao istoriju Premijer lige.

Haland je postao prvak u efikasnosti, pošto je sada postigao gol protiv svakog tima sa kojim se susreo, uključujući i „pčelice“ iz Brentforda, protiv kojih do sada nije uspeo da zatrese mrežu. Ovaj podvig stavlja ga rame uz rame sa Harijem Kejnom, engleskim napadačem koji je uspeo postići gol protiv svakog od 32 tima sa kojima se sastao, dok je Haland to postigao protiv 21 kluba.

Jedini gol postignut je u 71. minutu, kada je Hulijan Alvarez asistirao Halandu, a Norvežanin je preciznim udarcem sa distance rešio pitanje pobednika. Iako je Haland imao priliku za drugi gol u 80. minutu, gol je poništen zbog ofsajda u kojem se našao Kajl Voker. Do kraja meča, Fil Foden je imao još jednu priliku, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Ovom pobedom, Mančester siti je pretekao Arsenal na drugom mestu tabele sa 56 bodova, samo jednim manje od lidera Liverpula. Sa druge strane, Brentford zauzima 14. mesto sa 25 osvojenih poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter