0
ATP

FOTO: STARSPORT

DOBRE VESTI IZ BRAZILA: Đere rutinski savladao Španca!

Objavljeno: 20.02.24 u 11:49

U narednoj rundi mogli bismo da vidimo i srpski derbi

Laslo Đere lako je prošao u drugo kolo turnira u Rio de Žaneiru nakon što je bez većih problema savladao španskog igrača Bernabea Zapatu Miraljesa rezultatom 6:3, 6:1.

U narednoj rundi mogli bismo da vidimo i srpski derbi ukoliko Dušan Lajović uspe da savlada Kolumbijca Danijela Galana i da se tako sastane sa Đereom.

Sam meč je praktično bio rešen već u prvom setu. Đere je prvi napravio brejk, poveo sa 3:1, pre nego što je izgubio servis u šestom gemu (3:3). Ipak, od tog trenutka, osvojio je naredna tri gema i stekao prednost u setovima.

U drugom setu je Đere brzo stigao do dva brejka, povevši sa 5:0, dok je Španac uspeo da osvoji samo jedan gem, izbegavši tako potpuni poraz.

Rio de Žaneiro je posebno značajan turnir za Đerea jer je baš ovde osvojio svoju prvu od dve ATP titule, 2019. godine, pobedivši Feliksa Ože-Alijasima u finalu.

Što se tiče ovosezonskog turnira, prvi favorit je Karlos Alkaraz, iako se trenutno nalazi u rezultatskoj krizi, dok su među favoritima i Kameron Nori i Sten Vavrinka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter