0
Tenis

FOTO: TK T-Line

TENISKI MARATON U KRUŠUMLIJSKOJ BANJI: Sve je spremno za godinu punu tenisa!

Objavljeno: 19.02.24 u 16:28
45 turnira u 2024 – Kuršumlijska banja spremna za teniski maraton.
 

Iz Srbije u svetsku orbitu otišao je najbolji teniser planete u istoriji Novak Đoković. U Beogradu je 2003. legendarni teniser iz Španije Rafael Nadal odigrao jedan od njegovih prvih čelendžer turnira u karijeri, juniorski turnir u srpskoj prestonici osvojio je pre sedam godina aktuelni šampion Australian Opena Italijan Janik Siner… Mnogo pre očiju sveta, pre nego su pokazali planeti svu raskoš svog talenta i upisali se u besmrtne asove ovog sporta, u našoj Srbiji videli smo na delu tenisere čija imena će zauvek ostati ispisana u knjizi najvećih šampiona koje je ovaj sport imao.

Nastavak ove sportske priče, natavak svedočanstva početaka budućih asova tenisa iz celog sveta upravo na tlu Srbije zakazan je u Krušumlijskoj Banji, rajskom kutku Srbije. Nakon 22 odigrana turnira u 2023, takmičarska teniska sezona 2024. u međunarodnom kalendaru upisala je 45 turnira, 18 muških i 27 ženska upravo na terenima hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji koji će tokom aprila, maja, juna, jula, avgusta i septembra 2024. ugostiti preko 2500 profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja.

FOTO: TK T-Line

“Sa ponosom i zadovoljstvom mogu reći da krećemo u još jednu tenisku avanturu koja će trajati šest meseci na terenima teniskg kluba T-Line u Kuršumlijskoj Banji. Kada smo 2023. krenuli u ovaj poduhvat mnogu su našu ideju, naš rad i posevećenost realizaciji ovog plana i cilja gledali sa ogromnom dozom skepticizma. Kažu, kako na jugu Srbije može da živi i opstane serijal svetskih teniskih turnira u formatu koji imaju luksuzni gradovi i odmarališta u nekoliko tačaka sveta. Pokazali smo već prve godine da smo ne samo spremni za tako nešto, već da u narednoj godini dupliramo rad, da smo odmah na startu izrasli i sazreli za velika organizaciona dela. Ipak smo mi zemlja sporta, zemlja šampiona I zemlja koja ima dobre, vredne ljude, velike domaćine” rekao je jedan od čelnih ljudi u organizaciji ovih takmičenja i vizionar ovog serijala profi turnira u Srbiji Nenad Radivojević.

U rajskom teniskom kutku smeštenom u podnožju nazubljenih vrhova planine Kopaonik čak i na vrhuncu zimske skijaške sezone, možete čuti ritmični udar teniske loptice u reket u decenijama staroj lekovitoj Banji poznatoj po širokom spektru različitih termomineralnih, termalnih i mineralnih voda.

“Deset terena sa crvenom šljakom u središtu jednog  prelepog autentičnog ambijenta ispunjenog borovim i lipovim šumama, lekovitim termalnim vodama, sa masivnim spa centrom, spremno je za novu takmičarsku sezonu. Prve pehare i bodove za profi liste, ATP i WTA ispisat će na terenima koji nose nazive srpskih teniskih asova. Srećni smo što je teniski klub T-Line u Kuršumlijskoj Banji jedan od najlepših teniskih centara na planeti. Ocene prošlogodišnjih učesnika su najviše i najmerodavnije i one su nam dale vetar u leđa da nastavimo ove godine još jače i bolje, da jug Srbije uđe u istoriju “belog sporta” – objašnjava Radivojević.

FOTO: TK T-Line

Serijal turnira u Kuršumlijskoj banji 2024. startuje 15. aprila muškim i ženskim turnirom nagradih fondova 15.000 dolara, a završava se 23. septembra ženskim turnirom nagradnog fonda 50.000 dolara.

“Jedan od najčistijih delova Evrope, prva prestonica Stefana Nemanje, dobila svoje mesto na teniskoj mapi sveta. Veoma smo ponosni što možemo da poželimo dobrodošlicu svetskoj teniskoj mladosti, da iskuse prepoznatljive dodire i standarde koje su očekivali od Kuršumlijske Banje koja je svetska klasa, a sada i sinonim za vrhunski sport, ali i lekovito odmaralište. Ne odustajemo od cilja, a to je da postanemo mesto iz kojeg se rađaju svetski šampioni, da pehar osvojen u Kuršumlijskoj Banji bude prvi u nizu koji vode ka najvećim, ka gren slem titulama” – zaključio je Nenad Radivojević.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter