0
AdmiralBet ABA Liga

Branko Lazić (FOTO: Starsport)

LAZIĆ ILI BOŽIĆ? Ko je od dva kapitena podigao više trofeja u karijeri?

Objavljeno: 19.02.24 u 14:33

Okršaj legendi Zvezde i Partizana

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su u Kupu Radivoja Koraća, a kapiten crveno-belih, Branko Lazić, podigao je „Žućkovu levicu“ po četvrti put uzastopno, čime je postao apsolutni rekorder u osvojenim trofejima za Crvenu zvezdu.

Lazić (35) je stigao do impresivne brojke od 23 osvojena trofeja od 2011. godine, čime je postao Zvezdina legenda i omiljen među navijačima. Iskusni bek je osvojio po osam puta titulu šampiona Srbije i Kup Radivoja Koraća, šest puta se okitio peharom u AdmiralBet ABA ligi i ABA Superkupu.

Ovo dostignuće dodatno daje na značaju jer je Lazić nadmašio rekord legendarne figure Partizana, Petra Božića, koji je bio najtrofejniji igrač u istoriji crno-belih sa osvojenih 18 trofeja.

Božić, sada trener London Lajonsa, nosio je dres Partizana od 2004. do 2012. godine, osvojivši osam titula šampiona Srbije, dva trofeja u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, i još šest u samostalnoj Srbiji. Takođe, Božić ima pet titula u AdmiralBet ABA ligi i pet u Kupu Radivoja Koraća.

Ovo izuzetno postignuće dodatno naglašava izuzetnu karijeru Branka Lazića i njegovu neprolaznu ulogu u istoriji Crvene zvezde.

25
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter