0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

GLAVOBOLJA ZA DULJAJA: Saldanja mora na magnetnu rezonancu!

Objavljeno: 19.02.24 u 12:11

Još se ne zna koliko će biti odsutan

Fudbalski klub Partizan suočava se s neizvesnošću oko povrede svog napadača Mateusa Saldanje, čije precizno stanje trebalo bi da bude poznato tokom današnjeg dana.

Saldanja je napustio teren proteklog vikenda tokom meča protiv IMT-a nakon vodećeg gola Ksandera Severine, žaleći se na neprijatnost u mišiću zadnje lože butine. Iako ultrazvučni snimak odmah nakon utakmice nije pokazao izliv krvi, mala sumnja u stepen povrede navela je stručni štab da zatraži dodatnu dijagnostiku.

Fudbaler će danas obaviti magnetnu rezonancu kako bi se precizno utvrdio stepen povrede. Iako snimak ultrazvukom nije otkrio veća oštećenja mišićnog tkiva, Saldanja pri istezanju oseća određenu nelagodnost, što je dovelo do odluke da se pristupi pouzdanijem metodu dijagnostike.

Dobra vest za crno-bele je što trenutno nema izliva krvi u mišiću, ali definitivni rezultati magnetne rezonance će dati konačan odgovor o mogućnosti njegovog učešća u narednom prvenstvenom meču. Trener Igor Duljaj i stručni štab strepe od eventualnog gubitka najboljeg strelca Srbije u ključnom trenutku.

U međuvremenu, crno-beli se suočavaju i s problemom u napadu, budući da će Nemanja Nikolić, zamena za Saldanje tokom prethodne utakmice, propustiti naredni meč zbog automatske suspenzije. Trenutno, Partizan ima samo Sameda Baždara kao moguće rešenje u napadu, dok se nadaju povoljnim rezultatima po pitanju povrede Mateusa Saldanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter