0
Košarka

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS: ‘Nije lako igrati derbi u ovoj atmosferi i zadržati koncentraciju!’

Objavljeno: 18.02.24 u 08:15

‘Utakmica je bila pravi derbi.’

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u petom ovogodišnjem ‘večitom derbiju’ rezultatom 85:79 i osvojili KupRadivoj Korać‘. U niškoj hali ‘Čair’ atmosfera je bila fanstatična kako dolikuje ovoj utakmici. Trener ‘crveno-belih’ Janis Sferopulos je posle utakmice izneo svoje utiske.

-Utakmica je bila pravi derbi. Nismo dobro počeli, Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao utakmicu do 15. minute uz vođstvo do deset poena. Veoma je važno kako smo odreagovali do kraja prvog poluvremena. U nastavku smo bili sjajni defanzivno i dopustili smo im mnogo manji broj poena. U napadu smo igrali pametno, pronalazili najbolja rešenja i zato želim da čestitam igračima na utakmici koju su odigrali – započeo je.

Istakao je da nije lako igrati u ovakvoj atmosferi.

-Nije lako igrati derbi u ovoj atmosferi i zadržati koncentraciju kako bi se ispoštovali svi planovi iz svlačionice. Čestitam igračima, ovo je veoma lep dan za celu organizaciju. Zasluge idu svima u timu do predsednika kluba. Želim da iskažem veliko poštovanje stručnom štabu i celom stafu koji radi sa igračima – nastavio je Grk.

Naveo je da nema izgovora.

-Ne postoje izgovori i niko ne želi da ih sluša. Imali smo problem sa Teodosićem i Lazićem. Do poslednjeg trenutka nije se znalo da li će igrati. Zbog toga želim spomenuti sjajan posao doktora i fizioterapeuta, mojih pomoćnika. Svi imaju velike zasluge za ovaj trofej. I dalje nas čeka mnogo posla, ali ovo je važna pobeda, trofej i sretni smo što smo podarili sreću našim navijačima – poručio je strateg tima sa Malog Kalemegdana.

Miloš Teodosić Branko Lazić odigrali su odličnu utakmicu uprkos tome što su bili roviti.

-Videli ste njihovo zalaganje na terenu. Odradili su samo jedan trening bez kontakta, a potom su odigrali ovakvu utakmicu. Pokazali su volju, želju i odigrali srcem. To je neophodno kako bi tim ostvario uspeh, srce! – zaključio je Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ:

KO BI DRUGI! Miloš Teodosić poneo MVP titulu finala Kupa Radivoja Koraća

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter