0
Košarka

FOTO; @OlimpiaMI1936/X

SENZACIJA U ITALIJI: Milano ostao bez trofeja, Nejpir tragičar! (FOTO)

Objavljeno: 18.02.24 u 21:49

Šabaz Nejpir je u ključnom napadu izgubio loptu

Košarkaši Napolija su novi osvajači Kupa Italije.

Oni su u finalu bili bolji od ekipe Armanija rezultatom 77:72 i tako su došli do istorijskog trofeja u Kupu.

Napolitanci su tako na putu do trofeja pobedili branioca titule ekipu Breše u četvrtfinalu, potom su u polufinalu savladali Ređijanu i onda u velikom finalu Armani.

Milano je za nijansu bolje započeo utakmicu (4:0), ali je onda Napoli zaigrao dosta bolje u nastavku i stekao prednost koju je uspešno održao do kraja prve četvrtine – 24:19. “Manekeni” su uspeli da pravovremeno odgovore na startu druge deonice serijom 7:0, ali je Igor Miličić pronašao recept da vrati nešto osetniju prednost svog tima do odlaska na poluvreme – 43:36.

Milanezi su serijom 11:2 prišli na tri poena zaostatka početkom trećeg perioda (50:47), mada se ni to nije ispostavilo kao velika opasnost za Napoli, koji je sa osam vezanih poena vratio plus sedam pred odlučujućih 10 minuta (60:53). Ekipa Etorea Mesine je trojkama Nikole Mirotića i Šavona Šildsa u potpunosti “otvorila utakmicu” pred poslednji minut (70:68).

Na pogođenu trojku Shieldsa za vođstvo, trojkom je uzvratio Jacob Pullen na drugoj strani. Šabaz Nejpir je u ključnom napadu izgubio loptu, što je Napoli na drugoj strani kaznio sa linije za slobodna bacanja i tako “overio” osvajanje Kupa Italije.

Tajler Enis je predvodio ekipu Napolija do trofeja u Kupu sa 21 poenom sedam skokova i sedam asistencija, Džejkob Pulen je ubacio 14 poena, dok je Sokolovski upisao 13 poena uz šest asistencija.

Nikola Mirotić je bio najefikasniji sa 19 poena, jedan manje je imao Nikolo Meli, a Šejvon Šilds je imao svega deset poena.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter