0
Domaći fudbal

David Petrovic (R) and Sava Petrov (C) react during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Radnicki Nis and Partizan at stadium Cair on December 11, 2023 in Nis, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

RADNIČKI IZ NIŠA PRETI ISTUPANJEM IZ LIGE: Evo šta im je zasmetalo! (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.24 u 22:31

Samo što je počela polusezona, a saopštenja ‘pljušte’ sa svih strana.

Radnički iz Niša na svom terenu uspeo je da savlada ekipu Javora, pogotkom Jusufa u 25. minutu utakmice. Ipak, nakon utakmice Nišlije nisu slavile, već su se ozbiljno požalile na deljenje pravde tokom utakmice:

‘Umesto da večeras igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobedu, nakon utakmice su svi ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića.

Radnički je dobio meč 21. kola Super lige Srbije protiv Javora, ali je isti ovaj večerašnji meč mogao i da izgubi – samo da je on potrajao samo pet minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima.

Posetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prenos utakmice, u čudu su mogli da gledaju deljenje „pravde“ na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka.

 

Gledaocima koji su videli večerašnju predstavu ovih ljudi, jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog njih tih gledaoca sve manje na stadionima, delioci pravde kod nas uništavaju fudbal i pojedine klubove.

Koji je motiv za ovakvo suđenje na ovom meču? Da li su to sportski ili vansportski motivi? Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove?

U sezoni 2023/24 isti sudija je Radničkom sudio u 4. kolu na utakmici Vojvodina – Radnički (3:2), u 13. kolu na utakmici Radnički – Spartak (1:1), u 17. kolu na utakmici TSC – Radnički (1:0). Radnički očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudiji Marković a danas smo pobedili uprkos tome. Radnički je pobedio i sudiju i Javor.

Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Super lige.

Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju ‘pravde‘? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza?

Da li će i sada rukovodstvo FSS treba dati podršku Dejanu Santraču, i time pokušati da još jednom ‘završi sve‘? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija.

Fudbalski klub Radnički Niš moli srpsku sportsku javnost da pogleda celu utakmicu Radnički – Javor. Ukoliko većina smatra da nismo u pravu oko primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli – onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke.’ – stoji u saopštenju srpskog superligaša iz Niša.

8
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter