0
Košarka

FOTO: @RMBaloncesto/X

KUP IDE U RUKE KRALJU: Katalonci nisu našli rešenje za Kampaca! (FOTO)

Objavljeno: 18.02.24 u 21:09

Real rutinski stigao do trofeja

Real Madrid je u finalu Kupa Kralja savladao Barselonu sa 96:85 i tako stigao do novog trofeja.

Real Madrid je bolje započeo utakmicu, napravio seriju 9:0, ali je Barcelona prilično brzo pronašla svoj napadački ritam i uključila se rezultatski u meč (11:9). Uspevali su izabranici Ćusa Matea da održavaju dva poseda prednosti sve do poslednjeg minuta prve četvrtine, kada je Barselona u potpunosti “anulirala” zaostatak – 19:19.

Tokom druge četvrtine, ekipe su se doslovno od napada do napada smenjivale u vođstvu. Pretežno se igralo “koš za koš”, a Barselona je trojkom u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, ipak uspela da obezbedi dva poena prednosti pred odlazak na veliki odmor – 45:43. Maestralno izdanje u sastavu “Kraljevskog” kluba pružio je Mario Hezonja, koji nije dobio previše prilike da dobar ritam nastavi i u druom poluvremenu.

Potpuno egal utakmicu imali smo do sredine treće četvrtine, kada su Madriđani malo po malo počeli da preuzimaju inicijativu na terenu. Tokom poslednja četiri minuta pomenutog perioda smo gledali mnoštvo situacija u kojima je Barselona bila ta koja pokušavala da smanji zaostatak (66:63).

Četvrta četvrtina je u potpnosti pripala izabranicima Ćusa Matea, koji su maksimalno dobro kontrolisali situaciju na terenu. Katalonci jednostavno nisu imali način da zaustave raspoloženog Fakunda Kampaca i društvo, koji su potpuno zasluženo došli do osvajanja novog Kupa Kralja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter