2
Košarka

FOTO: Starsport

KO MOŽE DA UTIČE NA IGRAČE AKO NE TRENER?: Da li Žoc treba da ostane na klupi Partizana!? (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.24 u 10:25

‘Mislim da su moji limiti uslovno rečeno prošli.’

Košarkaši Partizana nisu uspeli da prekinu četvorogodišnju dominaciju Crvene zvezde i osvoje Kup ‘Radivoj Korać’, pošto su sinoć poraženi od svog ‘večitog rivala’ rezultatom 85:79. Nakon utakmice trener akutelnog šampiona ABA lige, Željko Obradović je dao pomalo čudni izjavu i možda njom najavio eventualnu ostavku.

-Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao i igračima. Mislim da su moji limiti uslovno rečeno prošli. U smislu, da ja ne mogu da utičem na njih. Mislim da ću ozbiljno da razmislim o tome šta ćemo i kako ćemo dalje – poručio je na konferenciji.

Evidentno je da je Partizan u određenoj vrsti krizi ove sezone i da praktično u nekim situacijama gube dobijene utakmice. Nije to ta ekipa od prošle godine, možda je jednostavno dostigla svoj maksimum i jednostavno prezasitila. Međutim, ako jedan Obradović koji je najtrofejniji evropski trener ne može da utiče na ovu grupu igrača, ko onda može?

Žoc je vratio ‘crno-bele’ na evropske staze, prošle sezone bio nadomak fajnal-fora, ali ove je to pitanje. Imaju šanse za plej-in, ali ako se igrače na probude i ne saberu, to baš i neće biti realnost. Takođe, postavlja se pitanje da li Željko treba da ostane trener i da li ova njegova izjava je razmišljanje o eventualnoj ostavci.

Ali, ponovo, ko bi mogao da se nosi sa ovom grupom ‘usijanih glava’ sa kojom i Obradović teško izlazi na kraj? Verovatno niko, a svaka kriza dođe i prođe.

BONUS VIDEO:

19
7

2 Komentara

  1. Ovo niko neće i ne sme da kaže.
    Želimir Obradović je u privatnom životu miran, spokojan, vaspitan čovek. Porodičan.
    Na treningu ne znam.kako se ponaša.
    Kada on i njegovi saradnici obuku ,,nova odela,, postaju ,,vukovi,, sa klupe koji svoju žestinu prenose na igrače.
    Od nacina kako izlaze na teren, do čestih manifestacija u igri, odnosa prema protivniku i sudijama, oni poprimaju sve one poruke sa klupe.
    Tamo je isto. Unose se u liceigračima i sudijama,zvižde, ,,miluju,, igrače po vratu,, podižu adrenalin svima. Za njima na terenu kreću i navihači i prave ,,ratničku,, atmosferu.
    Kad njihov tim napravi razliku onda nastaje pobednicka euforija.
    Kada ovakva ,,ratnička ,, igra dobije ,,odgovor,, protivnika, e ONDA NASTAJE PANIKA!
    Tada igrači srljaju, gube koncentraciju,,siluju,, i poraz je neminivan.
    Protivnicki trener bi nasuprot delovao mirnije, prenosio to na igrace i na taj način zajedno bi stizali, ili su stigli do pobedr.
    Dakle Zoc i njegovi saradnici bi doveki igrace da se izgube, već objašnjenim nacinom i zbog toga ,,najbolji trener na planeti,, izadje pred novinare i kaze ono što se rekao sinoc po zavrsetku Kup derbija u Hali Čair.
    Gosp.Obradoviću, pokusajte da budete ŽELIMIR za vreme utakmica.
    Dobronameran savet.
    Izuzetno Vas poštujem!

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter