0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@LFC

PIROVA POBEDA LIVERPULA: Ubedljiv trijumf protiv Brentforda ostaje u senci povreda ključnih igrača!

Objavljeno: 17.02.24 u 17:55

Klop se nalazi u teškoj situaciji

Liverpul dominira na terenu i ostvaruje ubedljivu pobedu rezultatom 4:1 protiv Brentforda u 25. kolu Premijer lige. Izabranici Jirgena Klopa su demonstrirali svoju moć, a ključni trenuci utakmice obeleženi su promenama i individualnim sjajem pojedinih igrača.

Darvin Nunjes je bio taj koji je „otključao“ mrežu domaćina u 35. minutu, postigavši gol na asistenciju Žote. Međutim, minut pre toga, strateg Liverpula bio je primoran na izmenu zbog povrede Kurtisa Džonsa, a umesto njega u igru je ušao Gravenberh.

Samo devet minuta kasnije, nova prinudna izmena je usledila, ovog puta Žota je morao napustiti teren zbog povrede, ali je njegovo mesto zauzeo Mohamed Salah. Ovaj potez se ispostavio kao ključan, jer je Salah asistirao Mekalisteru u 55. minutu za drugi gol Liverpula. Egipatski napadač je zatim u 68. minutu sam postigao gol, dodatno učvrstivši poziciju Liverpula.

Iako je domaći tim uspeo da postigne počasni pogodak preko Tonija, Kodi Gakpo je stavio tačku na sve dileme oko konačnog ishoda utakmice postigavši gol u 86. minutu.

Ova pobeda postavlja Liverpul na čelo tabele Premijer lige sa 57 bodova, imajući u vidu da imaju dva odigrana meča više u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, koji trenutno ima 52 boda. Sa druge strane, Brentford se nalazi na 14. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter