0
ATP

(191116) -- LONDON, Nov. 16, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Stefanos Tsitsipas of Greece at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 15, 2019. (Xinhua/Han Yan)

NADAL PRIČAO O JEDNAKOSTI U SPORTU, PA SPOMENUO NOVAKA: „Ne treba svi da zarađuju kao on“ (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.24 u 12:45

„Ne želim da zarađujem više od Serene samo zato što sam ja Rafa Nadal“

Već godinama je zarada tenisera tema broj jedan u svetu „belog“ sporta, a sada je o tome pričao slavni Španac, Rafael Nadal.

U opširnom intervju za „La Seksta“, iskusni teniser dotakao se pomenute teme i tvrdi da je nepravedno što jednakost u tenisu ne postoji.

– Ono što je nepravedno je da nema jednakost. Muškarci i žene zaslužuju iste mogućnosti. Ali termin feminizam je doveden do krajnosti. Jednakost ne leži u zaradi – rekao je Nadal i potom dodao:

– Jednakost je da ako Serena Villiams generiše više novca nego ja, treba i da zarađuje više. Ne želim da zarađujem više od Serene samo zato što sam ja Rafa Nadal. U tenisu su novčane nagrade praktično izjednačene. Ženski tenis je bio dosta gledan i zato je ravnopravnost u našem sportu došla ranije. Pre neki dan sam video rangiranje najplaćenijih sportistkinja i bilo je mnogo teniserki. Ali ako su svetske šampionke popularne i pune stadione, što više pobeđuju i više zarađuju, to bolje.

Dok je pričao o zaradama igrača, Nadal se dotako i srpskog asa, Novaka Đokovića

– Sredstva treba da budu ista na nivou infrastrukture, kada je reč o trenerima… Ali naravno, ako mi kažete da 50. na svetu mora da zaradi isto koliko i Đoković, onda ne. Onda bi svi na svetu zarađivali isto – kazao je Španac.

https://www.youtube.com/watch?v=fFX8OTRvUgo&ab_channel=Espa%C3%B1ita

 

1
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter