0
Fudbal
lopta

FOTO: Starsport.rs

BIVŠI FUDBALER OSUĐEN NA ROBIJU: Dobio 30 godina zatvora zbog droge i oružja! (FOTO)

Objavljeno: 17.02.24 u 13:26

Mekenzi i njegov brat su bili ključni u snabdevanju dilera u Velikoj Britaniji

Bivši profesionalni fudbaler Vejn Mekenzi (48) osuđen je u petak na 30 godina zatvora zbog vođenja međunarodne mreže droge i oružja zajedno sa svojim bratom Kregom (41)!

Mekenzi i njegov brat su bili ključni u snabdevanju dilera u Velikoj Britaniji kokainom i kanabisom iz Holandije, Španije i SAD. Njih su uhvatili 2020. godine nakon što je hakovana telefonska mreža „EncroChat“.

Prema izveštajima, Mekenzi je osuđen zbog niza krivičnih dela, a većinu droge koju je uvozio slao je kupcima u Liverpulu i Mančesteru. Takođe, snabdijevao je dilere u velsu i Londonu. Tokom svoje igračke karijere, nastupao je u nižim ligama u Engleskoj i nekoliko profesionalnih timova u Skandinaviji, kako je objavila Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA).

Nakon dvosedmičnog suđenja, porota ga je proglasila krivim za zaveru za uvoz vatrenog oružja, zaveru za uvoz kanabisa, teške optužbe vezane uz kokain i sudelovanje u organiziranom kriminalu. Sudija prilikom izricanja presude rekao je da je Mekenzi „uvreda koja je donela patnju lokalnim zajednicama“.

Njegov brat Kreg osuđen je na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela snabdevanja drogom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter