0
Kladionica

FOTO: Twitter/Screenshot

Igre na sreću ponovo legalne u Albaniji!

Objavljeno: 16.02.24 u 11:30

Dobre vesti za sve ljubitelje igra na sreću.

Odluka doneta na predlog Evropske komisije, zbog eksplozije crnog tržišta i popunjavanja budžetskih gubitaka. Na sednici od 15. februara, Parlament Albanije je sa 72 glasova za ukinuo zabranu iz 2019. godine, čime su igre na sreću u ovoj zemlji ponovo legalne.

Kako je posebno obrazloženo, ova mera donosi se s ciljem suzbijanja crnog tržišta, podizanja nivoa budžetskih prihoda i obezbeđivanja transparentnosti u ovoj ekonomskoj delatnosti. Zabrana je (i ovog puta) bila kontraproduktivna. Odluka najvišeg zakonodavnog tela rezultat je višegodišnje debate stručnjaka, ekonomskih analitičara i političkih grupacija, da je zabrana, koja je uvedena 2019, jedino rezultovala uvećanjem crnog tržišta i porašću slučajeva pranja novca. Na ovo je u više navrata ukazivala i Evropska komisija.

Naime, uprkos zabrani koja je bila na snazi u prethodnih pet godina, Albanci su se nesmetano kladili na crnom tržištu. Vladajuća Socijalistička partija nada se da će nova regulativa uspeti da podigne nivo javnih prihoda i podigne nivo ulaganja u sportska udruženja. Bliži uslovi poslovanja biće određeni podzakonskim aktima.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter