0
Fudbal

Sports director Mitar Mrkela presented Hvang In Bom, new fc Crvena Zvezda player on press conference held at Rajko Mitic stafium on 14.09.2023, Belgrade, Serbia(Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

HVAN OSTAO BEZ SELEKTORA: Nemac smenjen posle bruke na Azijskom kupu!

Objavljeno: 16.02.24 u 17:17

„Selektor nije uspeo da demonstrira menadžerske i liderske osobine“

Jirgen Klinsman nije više selektor reprezentacije Južne Koreje.

Njemu je posle samo godinu dana na funkciji uručen otkaz posle poraza u polufinalu Azijskog kupa nacija.

Južna Koreja je poražena pre desetak dana od Jordana sa 2:0 i to je bilo dovoljno da čelnici Saveza u Južnoj Koreji prelome.

Oni su kritikovali njegov rad i poručili „da je promena bila neophodna“.

Selektor Klinsman nije uspeo da demonstrira menadžerske i liderske osobine koje se očekuju od trenera nacionalnog tima, uključujući tu i taktiku, vođenje mečeva, rad sa igračima i radne navike da bi tim bio takmičarski spreman – rekao je predsednik FS Južne Koreje Čong Mong-ju.

Tehnički direktor južnokorejskog saveza, Hvangbo Kvan je rekao da je odluka od raskidu ugovora sa Klinsmanom bila jednoglasna.

Postigli smo konsenzus da Klinsman ne može da vodi nacionalni tim iz više razloga i da je promena na mestu selektora neophodna – rekao je Kvan.

Klinsman se oglasio kratkom porukom navijačima Južne Koreje.

Hvala vam mnogo što ste bili uz nas na putu do polufinala i na ovom neverovatnom putovanju u proteklih 12 meseci, što smo bili bez poraza 13 mečeva zaredom – poručio je Klinsman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter