0
HotBlog

FOTO: Starsport

UZBUDLJIV PRVI DAN KRK: U Čačanskom derbiju sve prštalo, FMP ozbiljno namučio Zvezdu!

Objavljeno: 15.02.24 u 08:20

Nišlije imale šta da vide.

Juče je počelo novo izdanje Kup ‘Radivoj Korać’ u Nišu u hali ‘Čair‘. Ovogodišnje takmičenje započeto je gradskim derbijem između Borca iz Čačka i Čačka 94 u kome je sve prštalo i gde je bila izuzetno zanimljiva košarka. Utakmica sa puno ritma i preokreta, ali je na kraju slavio Čačak 94 sa 73:64.

U ovom meču smo videli izuzetnu borbenost i želju za dokazivanjem. Čačak 94 je bolje počeo utakmicu, ali je Borac brzo preuzeo stvari u svoje ruke i preokrenuo. Međutim, žilavi Čačak 94 se nije dao i sve vreme se nadigravao sa protivnikom i želeo da pred niškom publikom napravi veliko iznenađnje, a to je na kraju i bilo. Ni u jednom momentu tokom susreta se nije posustalo sa preokretima, niti se videla neka naznaka ko će biti pobednik, a onda je ekipi Borca ipak na kraju pala koncentracija.

Čačak 94 će u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde, a za taj meč će im trebati mnogo više. Međutim, došli su da se pokaže i uspeli su u toj nameri.

U drugom susretu i verovatno glavnom fokusu dana ‘crveno-beli’ su odmerili snage protiv FMP-a. Tim iz Železnika je na samom startu i tokom cele prve četvrtine delovalo dosta organizovanije i bolje, dok su izabranici Janisa Sferopulosa dosta grešili i promašivali. Pre svega, van meča bio je dugo Jago Dos Santos koji u prvoj deonici ništa nije dobro uradio i tako pomogao protivniku da bude u boljoj poziciji.

Zvezda je uspela da se konsoliduje u drugoj četvrtini, ali ponovo je defanziva bila katastrofalna. Nedović je vodio tim sa Malog Kalemegdana do čak i +6 u jednom trenutku, ali onda odbrana sve upropasti i FMP je sve vreme disao za vrat Evroligašu koji nije igrao na nivou kako treba. Pritisao je tim iz Železnika opasno u trećoj deonici i za poslednju po prikazanom spremio pravu dramu.

Međutim, koncentracija je opala, a Zvezda je to iskoristila i trojkom Dejana Davidovca otišla u polufinale. Što se tiče atmosfere, bilo je solidno, ne na onom nivou kako je znalo da bude prethodnih godina, ali ima još da se igra. Čini se da Delije nisu odradile zadatak kako se od njih uvek očekuje.

Danas su na programu dva duela, prvi je od 17 časova između Vojvodine i Mege, a u drugom će Partizan na megdan Hercegovcu. Večeras od 20 časova na potezu su ‘Grobari

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter