0
Fudbal

FOTO: Miloš Veljkovič, Srđan Babić i Andrija Živković (FOTO: Starpsort)

SRBIJA NAPREDOVALA NA FIFA RANG LISTI: ‘Orlovi’ napravili pomak!

Objavljeno: 15.02.24 u 11:20

Naš nacionalni tim poboljšao poziciju.

Četa Dragana Stojkovića Piksija možda nije zadovoljila u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je uspela da napreduje na FIFA rang listi. Naime, reprezentacija Srbije je sada na 32. mesto, što znači da je uspela da napravi pomak za dve pozicije, sakupivši 1.517,43 boda.

Vodeću poziciju još uvek drži akutelni prvak Sveta, Argentina koja je sakupila 1.855,2 boda, dok su iza nje  Francuska (1.845,44) i Engleska (1.800,05). U prvih deset su još i Belgija, Brazil, Holandija, Portugalija, Španija, Italija i Hrvatska. Što se tiče afričkih selekcija, Obala Slonovače je napravila ogroman uspeh, tako što je napredovala čak 10 mesta i sada je na 39.

Orlovi’ imaju priliku već u martu da krenu da sakupljaju bodove kako bi još napredovali, a prvi izazovi su Rusija Kipar, a juna Austrija i Švedska. Međutim, ono pravo sledi u Nemačkoj kada će Srbije odmeriti snage protiv Engleske, Danske i Slovenije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

BONUS VIDEO:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter