0
Fudbal

Robert Jarni (FOTO: NHS/X)

NESVAKIDAŠNJE: Hrvatska smenila selektora zbog navijačke pristrasnosti! (FOTO)

Objavljeno: 15.02.24 u 10:10

Urnebesno!

Fudbalski savez Hrvatske smenio je selektora reprezentacija do 17 godina Roberta Jarnija zbog toga jer je naveo je ‘hajdukovac u srcu’ i da će navijati protiv Dinama kada bude igrao sa Betisom.

-Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prelepe godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi to mogao da zameri. Ja sam uz to i hajdukovac u srcu – govorio je on.

Izvršni odbor je doneo jednoglasnu odluku da Jarnija liši funkcije.

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razrešen je dužnosti selektora hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimerenih izjava u medijima.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore važe viši standardi te da je neprimereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom takmičenju. Promovisanje zajedništva unutar hrvatske fudbalske porodice uslov je bez kojeg se ne može uspešno voditi neka hrvatska selekcija.

Selektori hrvatskih selekcija imaju jasan zadatak da promovišu zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno poverenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice – poručuju.

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter