0
Košarka

FOTO. Twitter/@KKMegaBasket

JOŠ JEDNA SENZACIJA U KUPU: Vojvodina ubacila stotku i srušila Megu!

Objavljeno: 15.02.24 u 19:58

Još jedno iznenađenje u Nišu!

Košarkaši Vojvodine osigurali su svoje mesto u polufinalu Kupa Radivoja Koraća nakon pobjede nad ekipom Mega rezultatom 100:92.

Od samog početka susreta, tim iz Novog Sada preuzeo je kontrolu igre, stvarajući prednost od 5:0, koju su postepeno povećavali kako je utakmica odmicala. Luka Ašćerić je briljirao u prva dva perioda igre s postignutih 16 poena, uz podršku Kaningejma i Rakićevića. Vojvodina je čvrstom obranom i brzim napadima iz tranzicije stekla uvjerljivu prednost od 45:25 već u 15. minuti susreta.

Na poluvrijeme su otišli s rezultatom 57:38 u korist Vojvodine, a u nastavku su uspjeli zadržati stečenu prednost, iako je Mega pokušavala smanjiti zaostatak. Ipak, ključni trenutak dogodio se kad su poeni Nikolića, te spektakularan koš Savića s pola terena u zvuku sirene, stavili Vojvodinu u izuzetno povoljnu poziciju.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, te je lider KLS-a zasluženo osigurao mjesto u polufinalu, gdje će se sastati s boljim između Partizana i Hercegovca.

Što se tiče individualnih učinaka, najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Ašćerić sa 22, te Rakićević sa 14 poena, dok su kod Mega ekipe dvocifreni bili Plavšić s 21 i Đurišić s 20 poena.

Podsjetimo, drugi par polufinala čine Čačak 94 i Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter